SiolNET. Digisvet Nasveti
8,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prihaja novost, ki bo pol milijona Slovencem prihranila precej časa

8,82

termometer

Lastniki Urbane, kartice ljubljanskega mestnega potniškega prometa (LPP), bodo s prenovljeno aplikacijo Urbana On-line kartico z dobroimetjem lahko napolnili in mesečno vozovnico kupili prek osebnega računalnika ali mobilnega telefona. To pomeni, da za mnogo uporabnikov obisk Urbanomata ali prodajnih mest LPP ne bo več potreben. 

Kartico Urbana po podatkih Mestne občine Ljubljana letno v povprečju uporabi okrog 550 tisoč ljudi. Kartico Urbana po podatkih Mestne občine Ljubljana letno v povprečju uporabi okrog 550 tisoč ljudi. Foto: Matej Leskovšek

Aplikacija oziroma storitev Urbana On-line uporabnikom zdaj omogoča, da preverijo stanje in pretekla plačila s kartico Urbana.

Kmalu, LPP obljublja, da v začetku marca, pa bodo lahko prek prenovljene aplikacije Urbana kupili tudi mesečno vozovnico za LPP, na kartico naložili denar za prevoze in kupili tudi vozovnice za medkrajevni linijski avtobusni prevoz.

Nova funkcionalnost aplikacije Urbana On-line bo zelo priročna, saj bo ljudem ne le prihranila čas, temveč polnjenje kartic in nakupovanje vozovnic omogočila tudi takrat, ko v uporabnikovi bližini ne bo Urbanomata ali prodajnega mesta LPP, pravijo pri Mestni občini Ljubljana.  Nova funkcionalnost aplikacije Urbana On-line bo zelo priročna, saj bo ljudem ne le prihranila čas, temveč polnjenje kartic in nakupovanje vozovnic omogočila tudi takrat, ko v uporabnikovi bližini ne bo Urbanomata ali prodajnega mesta LPP, pravijo pri Mestni občini Ljubljana.  Foto: Matej Povše

Nekaj dela bo uporabnik na začetku vendarle imel, a ne bo prehudo

S prenovljeno aplikacijo Urbana On-line se malce spreminja uporabniška izkušnja, saj bo uporabnik lahko imel v svojem profilu dodanih več kartic (za druge družinske člane ali za podjetje, na primer).

Zaradi tega si bo moral v novi aplikaciji ustvariti nov uporabniški račun, v katerega si bo podatke o obstoječi kartici prenesel z vpisom številke kartice in trenutnega gesla za vstop v Urbana On-line. Kartico bo lahko v nov uporabniški račun prenesel tudi z aktivacijsko kodo, ki jo bo lahko prevzel na Urbanomatu ali na prodajnem mestu LPP. 


Preberite tudi:

Virtualna Urbana zdaj tudi na pametni uri

Kaj imajo v Zagrebu in Beogradu, v Ljubljani pa ne?

Kaj bi se Ljubljana lahko naučila od Gradca? Ogromno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 40
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin