SiolNET. Digisvet Nasveti
3,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na YouTube prihaja pomembna novost, ki je bo vesel marsikdo

3,84

termometer

YouTube
Foto: Reuters

YouTube pred uvedbo za vse uporabnike preizkuša tako imenovani način inkognito oziroma način brez beleženja zgodovine. To pomeni, da si YouTube v tem načinu ne bo zapomnil, kateri videoposnetek ali katero zvrst videoposnetkov smo gledali, kar je uporabno z več vidikov. Beleženje zgodovine ogledov je sicer mogoče izklopiti že zdaj, a je postopek sploh na pametnih telefonih preveč zamuden za redno uporabo.

Način brez beleženja zgodovine je na YouTubu praktičen predvsem zato, da s svojega profila na YouTubu, če se kdaj odločimo za ogled vsebin, ki ne spadajo ravno v naša področja zanimanja, ne naredimo prevelikega cirkusa.

YouTube uporabniku namreč predlaga videoposnetke na podlagi predhodnih ogledov. To pomeni, da lahko začnemo prejemati zelo drugačna priporočila, če YouTube kdaj prepustimo otroku, če si moramo za šolski ali službeni projekt ogledati videoposnetke, ki si jih sicer ne bi nikoli, ali pa če nas kdaj zanese v tako imenovani čudni del YouTuba

YouTube Digisvet Kako se lahko rešite ene največjih pasti YouTuba

Zaradi tega bo marsikomu prišel prav način brez beleženja zgodovine, saj si YouTube po vklopu ne bo zapomnil, katere videoposnetke je uporabnik gledal. 

Možnost za preklop v način inkognito oziroma način brez beleženja zgodovine se bo najverjetneje najprej pojavila v aplikaciji YouTube za pametne telefone, so ugotovili pri mediju Android Central. 

YouTube Digisvet Konec brezplačne glasbe z YouTuba

Uporabniku bo s tem prihranjenih šest dodatnih korakov, ki jih mora, če želi zaustaviti beleženje zgodovine, v aplikaciji YouTube za pametne telefone narediti zdaj.

Najprej je treba klikniti na sličico profila v zgornjem desnem kotu aplikacije, nato izbrati Nastavitve in nato še Zgodovina in zasebnost, nato pa premakniti drsnik ob možnosti Začasno ustavi beleženje zgodovine. Postopek je treba seveda ponoviti, ko želimo, da se beleženje ogledov videoposnetkov nadaljuje. 

Na osebnem računalniku je do začasnega izklopa beleženja zgodovine ogledov mogoče priti malce hitreje, in sicer na levi strani zaslona kliknemo na gumb Zgodovina, nato pa na desni strani kliknemo na Začasno ustavi beleženje zgodovine ogledov.  Na osebnem računalniku je do začasnega izklopa beleženja zgodovine ogledov mogoče priti malce hitreje, in sicer na levi strani zaslona kliknemo na gumb Zgodovina, nato pa na desni strani kliknemo na Začasno ustavi beleženje zgodovine ogledov.  Foto: Matic Tomšič

V načinu inkognito bomo v glavnem meniju aplikacije medtem pritisnili samo na en gumb, ugotavlja Android Central. Kdaj bo nova funkcija na voljo, sicer še ni znano. 

Preberite tudi:

YouTube Digisvet Napaka na YouTubu, ki vas lahko tudi drago stane

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • TTbow / 17.05.2018. ob 15:20 0 0

    wow, 6 korakov mi bo prihranjeno. KEr to počnemo vsak dan. Je to res vredno članka? Še posebej ker to NI novost.

    0 0
delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin