SiolNET. Avtomoto Zgodbe
7,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cars&Coffee v Piranu: Katere so bile glavne avtomobilske zvezde na Tartinijevem trgu #foto

7,13

termometer

Cars&Coffee v Piranu 2017
Foto: Gregor Pavšič

Huda nevihta iz središča Pirana ni pregnala nekaj deset športnih in starodobnih avtomobilov ter največjih navdušencev. Na javni del dogodka nekaj najboljših avtomobilov prvega slovenskega zbora Cars&Coffee ni bilo, zato je še posebej veliko pozornosti požel starodobni porsche 356 iz Novega mesta.

Za avtomobilske sladokusce – tiste, ki jih imajo, in one, ki o njih sanjajo

Slovenci imamo radi avtomobile. Tako lastniške kot tiste, ki so namenjeni le peščici voznikov in zato pri mimoidočih vzbujajo poželenje po vrhunski avtomobilski tehniki. Srečanje lastnikov tovrstnih vozil, kakršnega smo pod imenom Cars&Coffee Slovenija včeraj videli v Piranu, zadovolji obe strani. Lastniki lahko svoje lepotce postavijo ob bok podobnim avtomobilom in se družijo z njihovimi lastniki, torej svojimi somišljeniki, javni del dogodka pa take avtomobile na enem mestu približa širši javnosti.

Video: Utrinki s Tartinijevega trga v Piranu

[video: 63435 / ]

Lamborghini huracan je zelo priljubljen model italijanske znamke superšportnih avtomobilov, a po slovenskih cestah se vozijo tudi aventadorji. Lamborghini huracan je zelo priljubljen model italijanske znamke superšportnih avtomobilov, a po slovenskih cestah se vozijo tudi aventadorji. Foto: Gregor Pavšič

Dramatična kulisa Tartinijevega trga, zmogljivih avtomobilov in neusmiljene nevihte

Vreme v Piranu je bilo na dogodku zares surovo. Močna nevihta je povzročila pravi beg obiskovalcev in voznikov v varno zavetje, pogled na Tartinijev trg – tam so bili avtomobili parkirani v polkrogu – pa je bil zato še bolj zanimiv. Nekaj deset novih in starih avtomobilov z zmogljivimi bencinskimi motorji (med njimi je bila tudi električna tesla S v svoji zmogljivi različici P90D), v ozadju pa dramatična kulisa temnih oblakov, strel in neusmiljenega dežja.

Porscheja 918 spyder ni bilo v Piran

Na spodnjih fotografijah je več avtomobilov, ki so prispeli v Piran. V slovenskih garažah je ostalo parkiranih nekaj superšportnikov (ferrari enzo, lamborghini aventador …), nekaj izmed sodelujočih avtomobilov na zasebnem delu dogodka se med "rajo" v Piran ni pripeljalo.

Na Tartinijevem trgu ni bilo porscheja 918 spyder, prav tako ne porscheja GT carrera, rolls-roycea wraith in ferrarija 458 spider z Akrapovičevim izpuhom.

Porscheja 918 spyder in porscheja carrere GT z Brda ni bilo v Piran:

Stari porsche je izjemni lepotec iz okolice Novega mesta

Tako je poleg kopice novih porschejev, BMW-jev, prejšnje generacije audija R8 in črnega lamborghinija huracana največ pozornosti požel kar stari porsche 356 B. Legendarni avtomobil iz Stuttgarta, prvi avtomobil Porschejeve avtomobilske znamke in predhodnik športnega 911, je v Piran pripeljal Andrej Bizjak iz okolice Novega mesta. Pravi lepotec, ki izhaja z začetka 60. let prejšnjega stoletja in ga poganja 1,6-litrski motor, je v oklepu Tartinijevega trga zasenčil marsikateri novejši in tehnološko bistveno naprednejši avtomobil.

Porsche z začetka 60. let prejšnjega stoletja se je v Piran pripeljal iz Novega mesta. Porsche z začetka 60. let prejšnjega stoletja se je v Piran pripeljal iz Novega mesta. Foto: Gregor Pavšič

Cars&Coffee v Piranu 2017 Foto: Gregor Pavšič

Cars&Coffee v Piranu 2017 Foto: Gregor Pavšič

Cars&Coffee v Piranu 2017 Foto: Gregor Pavšič

Cars&Coffee v Piranu 2017 Foto: Gregor Pavšič

Cars&Coffee v Piranu 2017 Foto: Gregor Pavšič

Cars&Coffee v Piranu 2017 Foto: Gregor Pavšič

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 70
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin