Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
1. 8. 2017,
5.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

3

Natisni članek

Hyundai i30 Hyundai

Torek, 1. 8. 2017, 5.18

6 let, 6 mesecev

Test nove generacije: korejec z bogato evropsko vsebino vznemirja golfov razred #foto

Hyundai i30 1.0 T-GDI – dobro razmerje med kakovostjo, denarjem in opremo #foto

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

3

Hyundai i30 1,0 T-GDI Impression - test | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

Preizkusili smo najbolj opremljeno različico avtomobila, ki ga Hyundai predstavlja kot svoj najpomembnejši ljudski model. Korejska kombilimuzina i30, razvita v Nemčiji in narejena na Češkem, pošteno vznemirja evropske tekmece najbolj množičnega "golfovega" razreda. Ima kaj pokazati in v ničemer več ne zaostaja za evropskimi avtomobilskimi staroselci.

Motor: 1,0-litrski trivaljni turbobencinski z močjo 88 kW (120 "konjev")

Poraba goriva: 7,1 l/100 km

Cena: 24.100 evrov

Vaše mnenje | Zanimivo | Cena in garancija | Tehnični podatki

 

Palec gor: kakovost izdelave in materialov, napredek v zanesljivosti lege in vodljivosti, odlično delujoči vozniški pripomočki, učinkoviti LED-žarometi, udobni sprednji sedeži, natančna navigacija, pet let tovarniške garancije brez omejitve kilometrov, dobro razmerje med ceno in vsebino, dobro zvočno zatesnjena kabina.

Ne spreglejte: Evropska premiera: hyundai kona – ker na mladih svet stoji #foto

Palec dol: odplačljiv aktivni radarski tempomat, malce premalo odziven motor v nizkih vrtljajih in poraba pri višjih potovalnih hitrostih, visok nakladalni rob prtljažnika, prtljažnik brez spodnje police dvojnega dna, dolgočasna barva (stvar okusa).

Testni i30 se je tekmecem žal približal tudi s ceno. Po drugi strani pa za vloženi denar ponudi večino najsodobnejše opreme v službi varnosti in udobja.  | Foto: Jure Gregorčič Testni i30 se je tekmecem žal približal tudi s ceno. Po drugi strani pa za vloženi denar ponudi večino najsodobnejše opreme v službi varnosti in udobja. Foto: Jure Gregorčič

Se še spomnite ponyja, pa ne Rogovega? Slovenci so ga hitro vzeli za svojega ….

Hyundai je na naše ceste zapeljal ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja in predvsem zaradi zanesljivosti in dobrega razmerja med ceno ter vsebino hitro opozoril nase. Pony še zdaleč ni govoril evropskega vozniškega jezika, pestila sta ga vzmetenje in občutljiva pločevina, a je v obdobju stoenk, katrc in yugov ljudem pokazal, da obstaja alternativa, zanesljiva in prostorna, čeprav na nosu nima logotipa VW.

Takrat je predvsem po voznih lastnostih sicer pony res zaostajal za golfom, astro, escortom, peugeotom 306 in drugimi uveljavljenimi imeni nižjega srednjega razreda. V zavoj se nikakor ni usedel tako kot evropski vozni prvaki razreda. A ljudje so si zapomnili skromnega korejca, ki dolgo in zanesljivo brez popravil dela kot urica. Led je bil prebit.

Hyundai i30 je naredil velik korak k najboljšim avtomobilom v najbolj konkurenčnem evropskem avtomobilskem razredu. S pridevnikom ljudski ne želi biti cenen oziroma dobiti statusa orodja za premagovanje razdalje od točke A do B. S to besedno zvezo Korejci merijo visoko, na vodilnega med zares številnimi tekmeci, da, na golfa. S tehnologijo in kakovostjo se ta avtomobil brez zadržkov lahko pripelje ob bok kralja širokih množic iz Wolfsburga.  | Foto: Jure Gregorčič Hyundai i30 je naredil velik korak k najboljšim avtomobilom v najbolj konkurenčnem evropskem avtomobilskem razredu. S pridevnikom ljudski ne želi biti cenen oziroma dobiti statusa orodja za premagovanje razdalje od točke A do B. S to besedno zvezo Korejci merijo visoko, na vodilnega med zares številnimi tekmeci, da, na golfa. S tehnologijo in kakovostjo se ta avtomobil brez zadržkov lahko pripelje ob bok kralja širokih množic iz Wolfsburga. Foto: Jure Gregorčič

S sloganom odločno sporoča, da se nikogar ne boji, tudi golfa ne

Od dobe hyundaija ponyja pa do danes se je avtomobilska pokrajina nesluteno spremenila in Hyundai je s selitvijo razvoja v Evropo povsem ujel konkurenco in izničil prednost tekmecev tako v tehniki kot tudi v voznih lastnostih. Najbolje nam je to dokazal testni i30. S svojim sloganom o ljudskem avtomobilu, v katerem je tehnologija prihodnosti, pa daje tudi kralju razreda vedeti, da je vsem, ki so se naveličali nemške avtomobilske uniformiranosti, sposoben ponuditi konkurenčno alternativo.

Hyundai i30 1,0 T-GDI Impression - test | Foto: Jure Gregorčič Foto: Jure Gregorčič Testni i30 se je tekmecem žal približal tudi s ceno. Po drugi strani pa za vloženi denar ponudi večino najsodobnejše opreme v službi varnosti in udobja. Ni najcenejši, zagotovo pa spada med pet avtov "golfovega" razreda, ki za 20 tisoč evrov ponudijo največ. Pod črto gre tudi pri 24 tisočakov vrednem testnem i30, ki je med drugim imel v usnje oblečene in prezračevane ter ogrevane sedeže, električno pomično panoramsko streho, ogrevan volan in zares natančno delujoče vozniške asistenče sisteme, še vedno za dobro razmerje med ceno, kakovostjo in vsebino.

Avtomobil je namreč res lepo narejen in materiali so veliko boljši kot nekoč. Ne smemo pa pozabiti na konkretno obljubo inženirske odličnosti, ki zagotavlja, da je delo dobro opravljeno. Hyundai ima pet let tovarniškega jamstva brez omejitev ključnega poslanstva avtomobila, vožnje. Ne glede na to, koliko kilometrov naredite, pet let jamčijo oziroma garantirajo za svoje delo.

Korejci so se v Evropi veliko naučili. To se pozna tudi pri oblikovanju, zelo solidnih in veliko manj "azijsko" dramatičnih linijah. Hyundai i30 ni oblikovni presežek, je pa všečno oblikovan avtomobil, ki je trendovski, a veliko bolj odporen na zob časa kot so bili njegovi predhodniki. Umirjene, a skrbno začrtane linije s prepoznavnim nosom, bodo všeč širšemu krogu kupcev. Ga pa je temno moder barvni odtenek naredil še bolj zadržanega in po "golfovo" neizstopajočega. Preizkušen trik? | Foto: Jure Gregorčič Korejci so se v Evropi veliko naučili. To se pozna tudi pri oblikovanju, zelo solidnih in veliko manj "azijsko" dramatičnih linijah. Hyundai i30 ni oblikovni presežek, je pa všečno oblikovan avtomobil, ki je trendovski, a veliko bolj odporen na zob časa kot so bili njegovi predhodniki. Umirjene, a skrbno začrtane linije s prepoznavnim nosom, bodo všeč širšemu krogu kupcev. Ga pa je temno moder barvni odtenek naredil še bolj zadržanega in po "golfovo" neizstopajočega. Preizkušen trik? Foto: Jure Gregorčič

S konji in reli uspehi bodo pritegnili vozniške zanesenjake

Hyundai i30 N | Foto: Hyundai Foto: Hyundai Piko na i so Korejci zdaj postavili še z dejstvom, da si želi osvojiti tudi vozniška čustva Evropejcev. Hyundaijev glas racionalnosti že seže v deveto vas. Med evropskimi "ljudskimi" vozniškimi uživači, kjer fantje vozijo kombilimzinske športnike oznak GTI, GTD, ST, RS, cupra …, pa je do zdaj naletel na gluha ušesa. V Nemčiji so zato postavili delavnico, kjer že delajo uspešne WRC reli dirkalnike. Zdaj so predstavili še svojo športno črko N.

Hyundai i30 N je dobil nalogo, da zmage iz relija prenese tudi v prodajne salone. Gre za športni avto, klasični "hot hatch". Z njim nameravajo povečati ugled znamke v Evropi in predvsem zbuditi tisto najbolj čustveno, vozniško plat evropskih voznikov. 250 "konj" bo verjetno kar prepričljiv aktivator. Če se bo še peljal možakarsko …

Nekoliko manj prostora za kolena je na zadnji klopi, je pa ta še vedno dobro dostopna in brez težav so dosegljiva tudi sidrišča isofix za pritrjevanje otroškega sedeža. | Foto: Jure Gregorčič Nekoliko manj prostora za kolena je na zadnji klopi, je pa ta še vedno dobro dostopna in brez težav so dosegljiva tudi sidrišča isofix za pritrjevanje otroškega sedeža. Foto: Jure Gregorčič

Zvočno dobro zatesnjena kabina z veliko prostora na sprednjih sedežih

Udobni ogrevani in prezračevani sprednji sedeži | Foto: Jure Gregorčič Udobni ogrevani in prezračevani sprednji sedeži Foto: Jure Gregorčič Zelo dobro pa se človek počuti v notranjosti i30. Kabina dobro prestreza zunanje zvoke in je kakovostno narejena, povsem brez vsakršnih čričkov. Bravo. Materiali so za ta "ljudski" razred izbrani precej pozorno in dajejo vtis sodobnosti.

V avtomobilih azijskih znamk včasih nastavitev idealnega vozniškega položaja ni samoumevna vrednota. No, v i30 si bo večina voznikov brez težav nastavila pravi vozniški položaj, saj je pomik sprednjih sedežev dovolj dolg, sedalni del je odmerjen po evropsko in tudi po širini je prostora dovolj. Sprednja sedeža sta velika in ponujata še dovolj opore ter precej udobja, da tudi daljša vožnja ne bo težava.

2,65 metra med osema se v kabini kljub vsemu pozna, počutje v avtomobilu ni utesnjeno. Preglednost je na visoki ravni, kabina pa odlično diha tudi zaradi velike, električno pomične steklene strehe, za katero je treba pripraviti dodatnih 900 evrov. Ta pa ima dobro protivetrno zaščito, lepo dvigne zračni tok, pa senčnik in dodatno lučko v LED-tehnologiji.

Zadrege ni niti za naslonjalom zadnje klopi, kjer prtljago čaka 395 litrov prostora. Več kot v golfu. Res pa je, da si prtljažnik zasluži pripombo zaradi nekoliko visokega nakladalnega roba. Pa dvojno dno, sicer nad rezervnim kolesom, palec gor, ne ponudi dodatne police, kar nekoliko skazi praktičnost. | Foto: Jure Gregorčič Zadrege ni niti za naslonjalom zadnje klopi, kjer prtljago čaka 395 litrov prostora. Več kot v golfu. Res pa je, da si prtljažnik zasluži pripombo zaradi nekoliko visokega nakladalnega roba. Pa dvojno dno, sicer nad rezervnim kolesom, palec gor, ne ponudi dodatne police, kar nekoliko skazi praktičnost. Foto: Jure Gregorčič

Vozno diplomiral

Hyundai ima 5 let tovarniške garancije brez omejitev ključnega poslanstva avtomobil, vožnje. | Foto: Jure Gregorčič Hyundai ima 5 let tovarniške garancije brez omejitev ključnega poslanstva avtomobil, vožnje. Foto: Jure Gregorčič Največji napredek hyundai i30 kaže v natančnosti podvozja, učinkovitosti blaženja, zanesljivi legi in veliko bolj preprečljivem krmiljenju. Tudi tu ga zdaj brez slabe vesti postavimo ob bok evropskim tekmecem. Avto lepo drži začrtano smer, udobno požira neravnine in vožnja oziroma lega je zelo zanesljiva. Drastičnih sprememb na podvozju sicer ni, a so s fino nastavitvijo avtomobil suvereno postavili na kolesa in med ovinke.

Na meji fizike oziroma oprijema bi mu na primer verjetno še vedno pobegnila focus ali pa novi civic. Podvozje je sicer nastavljeno nekoliko bolj čvrsto, prav nemško.

Morda si bo malce več povratnih informacij na volanu utegnil zaželeti kakšen zares dinamični voznik. Pa tudi sam volan bi lahko bil še malo bolj neposreden. Ampak te pripombe bodo opazili le tisti res najbolj zahtevni vozniki. Avto se sicer, kot rečeno, pelje zelo dobro. Pohvaliti velja še nastavitev sistema za nadzor stabilnosti vozila (ESC). Ta ne posreduje panično, a hkrati odlično umiri avto, kadar je to potrebno. Zadeva kot celota deluje res dobro.

Več oblikovne drznosti pokaže zadek s črnim strešnim spojlerjem in zanimivo podobo luči. Stvar okusa, a od zadaj je videti zelo solidno. | Foto: Jure Gregorčič Več oblikovne drznosti pokaže zadek s črnim strešnim spojlerjem in zanimivo podobo luči. Stvar okusa, a od zadaj je videti zelo solidno. Foto: Jure Gregorčič

V najvišji stopnji opreme ni vsega, kar bi moralo biti

Testni i30 je zelo dobro opremljen avtomobil, ki pa kljub vsemu v najvišji stopnji opreme še vedno nima serijskega aktivnega radarskega tempomata. V tej postavki mu določeni tekmeci pokažejo zobe. Po drugi strani pa je bil dobro založen z aktivnimi varnostnimi pripomočki, ki deluje zares zelo zanesljivo in natančno. Brez napake je bral prometne znake in se v mestu izkazal kot zelo dober pomočnik pri manevrih vzvratne vožnje na ozkih parkiriščih, kjer med pločevino švigajo kolesarji. 980 evrov vreden paket varnosti je vključeval nadzor mrtvih kotov s sistemom za opozarjanje na prečni promet zadaj. Odlično delujoč pripomoček, ki budno nadzira aktivnosti na obeh straneh zadnjega odbijača. Priporočamo.

Voznikov delavni prostor je bolj resen, urejen in ergonomsko povsem na nivoju ter gre vsekakor v korak s časom. Izdelava je odlična in niso podlegli letališču za prah in odtise, kičastemu piano laku. Zamenjali so tudi tista najbolj značilna stikala z vzhoda. Se pa na armaturi še vedno najde azijski vpliv denimo pri stikalih nanizanih v vrsto in postavljenih malo nepraktično na levi strani volana. | Foto: Jure Gregorčič Voznikov delavni prostor je bolj resen, urejen in ergonomsko povsem na nivoju ter gre vsekakor v korak s časom. Izdelava je odlična in niso podlegli letališču za prah in odtise, kičastemu piano laku. Zamenjali so tudi tista najbolj značilna stikala z vzhoda. Se pa na armaturi še vedno najde azijski vpliv denimo pri stikalih nanizanih v vrsto in postavljenih malo nepraktično na levi strani volana. Foto: Jure Gregorčič

8-palčni zaslon prikaže še živo sliko izza zadnjega odbijača. Telefon se hitro poveže v stabilno komunikacijsko vez. | Foto: Jure Gregorčič 8-palčni zaslon prikaže še živo sliko izza zadnjega odbijača. Telefon se hitro poveže v stabilno komunikacijsko vez. Foto: Jure Gregorčič Cena testnega vozila: 24.100 evrov

Cena osnovne različice: 13.990 evrov (hyundai i30 1,4 MPI 100 trend)

Osnovna cena testnega vozila: 19.990 evrov (hyundai i30 1,0 T-GDI Impression)

Dodatna oprema: 4.110 evrov

Paket SAFETY II: sistem za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil in pešcev– AEB, sistem za nadzor mrtvih kotov – BSD s sistemom za opozarjanje na prečni promet zadaj – RCTA, električno sklopljivi zunanji ogledali, zračna Dobro pa je deloval tudi digitalni radijski sprejemnik DAB, kar pri nas ni samoumevno. Kjer je pokritost digitalnega signala slaba, je z nekaj kliki spet treba nastaviti  frekvenčno območje FM.  | Foto: Jure Gregorčič Dobro pa je deloval tudi digitalni radijski sprejemnik DAB, kar pri nas ni samoumevno. Kjer je pokritost digitalnega signala slaba, je z nekaj kliki spet treba nastaviti frekvenčno območje FM. Foto: Jure Gregorčič blazina za zaščito voznikovih kolen (980,00 evrov); sistem za prepoznavo prometnih znakov – SLIF (100,00 evrov); električno pomična panoramska sončna streha z električno pomičnim senčnikom za zatemnitev in LED-bralna lučka (900,00 evrov); paket leather: usnjeno oblazinjenje, tristopenjsko gretje in prezračevanje prednjih sedežev, spominska nastavitev voznikovega sedeža (1.280,00 evrov); paket winter: gretje prednjih sedežev, usnjen in ogrevan volanski obroč ter usnjena prestavna ročica (250,00 evrov); zasilna rezervna pnevmatika (80,00 evrov); kovinska barva (400,00 evrov), prevoz in priprava vozila (120,00 evrov)

JAMSTVO

Pet let osnovnega jamstva in jamstva na lakirane površine karoserije brez omejitve kilometrov; 12-letno jamstvo na prerjavenje.

Trije valji s 120 "konji" po značaju najbolj spadajo med urbane prometne tokove

Po motornim pokrovom je bilo precej prostora, saj je testni i30 poganjal litrski prisilno polnjen motor, ki na papirju obljublja kar precej, na cesti pa mu v določenih trenutkih malce zmanjka sape. Ta strojček se najbolje znajde v tempu mestnih ulic in primestnega prometa. 172 njutonmetrov navora je na voljo od 1.500 vrtljajev naprej. Speljevati je sicer treba z malce več plina, v srednjem območju vrtljajev pa je motor zelo solidno odziven in dobro povleče do meje rdečega polja. V umirjenem tempu mešanega cikla se poraba lahko spusti tudi pod šest litrov in na drugi strani ob priganjanju v visoke avtocestne hitrosti naraste na devet litrov. Na avtocesti, zlasti na daljših vzponih se ob večji porabi motorčku pozna, da ima "downsizing" svoje meje.

Testno povprečje smo zaključili pri 7,1-litra povprečne porabe, kar ga ne uvršča med najbolj varčne majhne motorje. Litrski TSI je denimo varčnejši. Se nam je pa po uglajenosti in odzivnosti motor v i30 zdel boljši od Fordovega prvaka ecoboost, pa tudi energijsko je bil bolj učinkovit kot Fordov trivaljnik v focusu.  | Foto: Jure Gregorčič Testno povprečje smo zaključili pri 7,1-litra povprečne porabe, kar ga ne uvršča med najbolj varčne majhne motorje. Litrski TSI je denimo varčnejši. Se nam je pa po uglajenosti in odzivnosti motor v i30 zdel boljši od Fordovega prvaka ecoboost, pa tudi energijsko je bil bolj učinkovit kot Fordov trivaljnik v focusu. Foto: Jure Gregorčič

Ne zamenjajte ga za dizla

Polno naložen na avtocesti malce skriva "konje". | Foto: Jure Gregorčič Polno naložen na avtocesti malce skriva "konje". Foto: Jure Gregorčič Tam se zna upehati in kar nekoliko skrije obljubljene kilovate. Sicer i30 s tem motorjem skoraj doseže dvestotico, da ne boste dobili občutka, da ne zmore avtocestnih nalog. Se pa takrat precej poveča potreba po energiji v treh valjih. Kljub temu je tak avto z bencinskim motorjem zelo lahkoten in ga pri testni porabi 7,1 litra zato ne bi svetovali z dizlom v nosu, saj z malce zmernosti brez težav voznik porabo bencina ohrani pod sedmimi litri.

Kdor je več na avtocesti, naj raje poseže po 1,4-litrskem turbobencinskem štirivaljniku in si namesto dizla raje omisli še samodejni menjalnik z dvema sklopkama in sedmimi prestavami.

Zato pa odlično sodeluje z ročnim šeststopenjskim. Gibi prestavne ročice so gladki in natančni, a za naš okus morda še vedno malce (pre)dolgi.

Zanimivo: samodejni menjalnik z dvema sklopkama le za najmočnejše motorje

Hyundai i30 1,0 T-GDI Impression - test | Foto: Jure Gregorčič Foto: Jure Gregorčič Hyundai i30 je mogoče za zmerno doplačilo, za tisočaka in pol, naročiti tudi s prepričljivo delujočim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT) in sistemom Drive mode select, ki z izbiro programa prilagaja način prestavljanja in odzivnosti volana. Zanimivo pa je, da je to mogoče zgolj pri modelih z močnejšim, 1.4-litrskim bencinskim motorjem T-GDI 140 in obema močnejšima 1.6-litrskima dizelskima strojema CRDi 110 in CRDi 136.

Zanimivo je tudi, da je aktivni radarski tempomat za dodatnih 800 evrov ravno tako na voljo le v kombinaciji z DCT-menjalnikom v paketu. Sistem zaznava tako pešce kot vozila ter prepreči nalet. Hyundai sicer obljublja, da je to i30 sposoben do hitrosti 180 kilometrov na uro v primeru nevarnosti trčenja z vozilom oziroma do hitrosti 60 km/h pri nevarnosti naleta na pešca. Sistem proti naletu pa deluje od tekaške hitrosti osem kilometrov na uro.

Tehnični podatki: Hyundai i30 1,0 T-GDI impression
Zasnova: kombilimuzina; 5 vrat, 5 sedežev
Motor: bencinski, prisilno polnjeni, tekočinsko hlajeni, 3-valjni, 12V; delovna prostornina: 998 cm3; največja moč: 88 kW pri 6000 vrt/min, največji navor: 171 Nm pri 1500 do 4000 vrt/min
Prenos moči: pogon spredaj; 6-stopenjski ročni menjalnik; pnevmatike: 225/45 R17
Mere in mase: dolžina: 4340 mm, širina: 1795 mm, višina: 1455 mm; medosna razdalja: 2650 mm; masa praznega vozila: 1417 kg; največja dovoljena masa: 1800 kg; največja dovoljena masa priklopnika: 600 kg (lahki priklopnik) / 1200 kg (z naletno zavoro); prostornina prtljažnika: 395 – 1301 l
Zmogljivosti in poraba: največja hitrost: 190 km/h; obračalni krog: 10,6 m; poraba goriva - kombinirano: 4,5 do 5,0 l/100 km; prostornina posode za gorivo: 50 l; emisije: 103 do 114 g CO2/km, Euro 6
Varnost: Sistem za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil, sistem predhodne zaznave in opozorila na morebitni trk - FCWS volanskem obroču, protiblokirni zavorni sistem - ABS, ojačevalnik zavorne sile - BAS, program za nadzor stabilnosti vozila - ESC, sistem za pomoč pri speljevanju v klanec - HAC, opozorilni sistem ob zaviranju v sili - ESS, high line sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, čelni zračni blazini za voznika in sopotnika, stranski zračni blazini in stranski zračni zavesi, 2 ISOFIX pritrdilni mesti na zadnjih sedežih, samodejno zaklepanje vozila med vožnjo, samodejno odklepanje vozila v primeru trka; ocena NCAP: 5 zvezdic (2017)
Serijska oprema: Integriran navigacijski sistem Hyundai s TomTom Live z 8- palčnim zaslonom  na dotik, aplikacijo MapCare (7 x nadgradnja in posodobitev zemljevidov), združljiv s sistemoma Android AutoTM in Apple CarPlayTM, kamera za vzvratno vožnjo s prikazom v navigacijski napravi, Bluetooth brezžična povezava z glasovnim izbiranjem in upravljanjem na volanskem obroču, tempomat z omejevalnikom, električni pomik stekel spredaj in zadaj s funkcijo za samodejni spust/dvig in funkcijo proti priprtju, naslon za roke na zadnjem sedežu, odprtina v zadnjem sedežu za prevažanje smuči, radio z MP3 predvajalnikom, USB in AUX priključkoma, dodatno zatemnjena stekla zadaj, daljinsko centralno zaklepanje z alarmnim sistemom, električno nastavljiv voznikov sedež (v 8 smereh), sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov, parkirni senzorji spredaj z vizualnim prikazom med merilniki, bi-LED žarometi z dodatnimi lučmi za osvetlitev ovinka tonirana stekla LED dnevnimi lučmi in LED pozicijskimi lučmi, dežni senzor, pametni ključ (Smart key) z gumbom za vžig, samodejna klimatska naprava, sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov - HBA, električna ročna zavora – EPB s funkcijo držanja vozila na autohold, parkirni senzorji spredaj

Hyundai mi je zanimivi zaradi ...

  • evropskega razvoja in še vedno prepričljivega razmerja med ceno in vsebino.
    42,04 %
    103 glasov
  • napredka v razvoju
    4,49 %
    11 glasov
  • zanesljivosti mehanike
    13,06 %
    32 glasov
  • 5-letne tovarniške garancije brez omejitve kilometrov
    5,71 %
    14 glasov
  • nove podobe in napredne tehnologije
    3,27 %
    8 glasov
  • ni mi zanimiv, še vedno raje vozim znamko evropskega porekla
    31,43 %
    77 glasov
Oddanih 245 glasov
Ne spreglejte