Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2017,
13.09

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Opel Southeast Europe

Natisni članek

Na dopustu advertorial Opel Mokka Opel izlet italija

Torek, 11. 4. 2017, 13.09

2 meseca, 1 teden

Italija malo drugače: raziskujte njeno preteklost

Vsebino omogoča Opel Southeast Europe
Opel Mokka X

Prava mešanica zgodovine, kulture in skrivnostne čarovnije. To so izleti, ki vas bodo popeljali v čisto drugi čas, predvsem pa bodo v vas prebudili nalezljivo željo po raziskovanju sveta – seveda samo z novo Opel Mokko X.

Raziskovanje gradov ima nedvomno poseben čar, energija, ki vlada v prostorih razkošnih soban ali delno uničenih ruševin, je skrivnostna ter v vsakem obiskovalcu prebudi radovednost in željo po novih odkritjih. Kaj ko bi si letos na zemljevid narisali pet gradov, ki jih boste osvojili z avtomobilom? To je edini način, da bo potovanje postalo doživetje z veliko začetnico.

Za začetek: zarišite si pet najljubših

Za vas smo pripravili izbor gradov, ki jih lahko takoj vnesete v svojo navigacijsko napravo nove Opel Mokke X ali iz avtomobila pokličete svetovalca v klicni center OnStar, da vam jo vnese, vi pa le pritisnete Pojdi. Pri iskanju najbolj slikovitih gradov smo se osredotočili samo na Italijo, deželo, v katero se lahko vračate vedno znova in v kateri vam ne bo nikoli zmanjkalo idej za novo potovanje.


Castel dell’Ovo | Foto: Castel dell’Ovo, Kampanja

Najstarejši grad v Neaplju in nedvomno ena najboljših razglednih točk mesta. Z leti je doživel nemalo arhitekturnih sprememb, njegov nastanek pa je povezan z zanimivo legendo in jajcem (po italijansko uovo, pogovorno ovo), po katerem naj bi tudi dobil ime.

Rimski pesnik Vergil naj bi med temelje gradu skril jajce, ki naj bi grad obvarovalo pred rušenjem. Jajce je imelo veliko moč, saj naj bi celotno mesto obvarovalo pred nesrečo. Ko je bil v 15. stoletju grad močno poškodovan, je morala kraljica priseči, da je poškodovano jajce nadomestila z novim.


Castello di Fenis | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Castello di Fenis, dolina Aoste

Srednjeveški grad, ki je v sodobnem času predvsem prestižna kulisa različnih filmskih produkcij, je edinstven predvsem zaradi svojega položaja, saj v nasprotju z večino trdnjav ne stoji na kakšni nedostopni točki. Visoko obzidje ga je le delno varovalo pred pretečo nevarnostjo iz okolice, vendar so zgodovinarji mnenja, da je bila njegova funkcija predvsem simbolična in prestižna.


Castello Scaligero di Sirmione | Foto: Castello Scaligero di Sirmione, Lombardija

Že od daleč vas bo navdušil s svojo pravljično podobo. Je eden najbolj obiskanih in najbolj ohranjenih gradov v Italiji. Obdan z vodo jezera je videti še bolj skrivnosten. Takšna je tudi legenda o zgodovini gradu, ki govori o tragični ljubezenski zgodbo Ebengarda in Arice, ki sta stanovala v gradu. Njuno ljubezensko idilo je prekinil prišlek Elalberto, ki ga je lepota lepe Arice tako prevzela, da jo je želel osvojiti. Ona se je branila, ona pa jo je ubil. Še danes pravijo, da je v nočeh, ko divja nevihta, mogoče videti duh nesrečnega Ebengarda, ki obupano išče svojo Arice.


Miramare | Foto: Grad Miramar, Furlanija - Julijska krajina

Grad stoji na obrobju Trsta tik ob obali. Prav njegov panoramski položaj mu daje poseben čar. Grad naj bi imel prvotno tri nadstropja, a se je moral Ferdinand Maksimilian I. Habsburško-Lotarinški, ki je gradnjo financiral, zadovoljiti samo z dvema, saj mu je med gradnjo zmanjkalo denarja.

S svojo ženo Šarloto Belgijsko je med gradnjo živel v Castelletu, manjšem objektu v grajskem parku, ki stoji še danes. Šarlota je v gradu živela tudi po tem, ko se ji je po smrti moža omračil um.

Slikovit grad je obdan s prečudovitimi vrtovi, najlepši del rezidence pa je nedvomno romantičen razgled na Tržaški zaliv.


 

Aragonese | Foto: Castello Aragonese di Ischia, Kampanja

Mogočen grad je postavljen na visokem skalnatem otočku, ki je danes z Ischio povezan s kamnitim mostom. Ko so grad zgradili leta 400, je bil dosegljiv samo s čolnom. Je nedvomno največji simbol otoka Ischia. To je grad, ki v sebi skriva bogato zgodovino, predvsem zaradi številnih vladarjev in uglednih osebnosti, ki so v njem bivale. V nekem obdobju je bil tudi zapor, v njem je veliko sakralnih prostor, najbolj znana je cerkev dell'Immacolata, katere kupolo lahko opazimo že od zunaj.


Pravljična izkušnja, ki je še kako resnična: raziskujte gradove z novo Opel Mokko X

Itinerar za popoln pobeg po Italiji imate, vse, kar potrebujete, je samo še pravi sopotnik, ki vas bo zanesljivo pripeljal do želenega cilja in vam pri tem pričaral pot, ki se vam bo za večno vtisnila v spomin.

Nova Opel Mokka X ima vse lastnosti vozila, ki se prilagaja vašim potovalnim željam in cestam, za katere je prepričana, da nikoli niso neosvojljive.

Opel Mokka X je navihani križanec, ki dobro ve, kaj pričakujete od svojega potovanja. Zanesljiva, hitra, prilagodljiva kot kameleon in predvsem varna. Odpeljala vas bo tja, kamor boste želeli, in niti opazili ne boste, ko boste iz ležernosti avtocest zapeljali v bolj razburkane serpentine daleč stran od urbanih središč.

Nova Opel Mokka X obožuje raznolikost terenov - po lahkotni urbani vožnji se prilega tudi malo bolj adrenalinska vožnja po neznanem. | Foto: Nova Opel Mokka X obožuje raznolikost terenov - po lahkotni urbani vožnji se prilega tudi malo bolj adrenalinska vožnja po neznanem. Zapeljite z dolgočasnih avtocest in si privoščite pravi italijanski utrip

Čeprav boste s severa proti jugu Italije potrebovali dan vožnje po avtocesti, vseeno priporočamo pobeg po stranpoteh. Občutite deželo v bolj ruralnih in odmaknjenih predelih, kjer so življenjski utrip, tradicija in bogata kulturna dediščina tisti dejavnik, ki vas bo navdihnil in vam pričaral pravo popotniško doživetje.

Prav s čutili boste s pomočjo nove Opel Mokke X prevozili našo zahodno sosedo. Mokka X vam bo pričarala pravo čustveno potovanje, na katerem vam ne bo treba razmišljati o ničemer drugem kot o svoji postopni spojitvi z okolico.

Elegantni športni terenec, ki vas bo popeljal v preteklost

Nova Mokka X dobro ve, kako gosposko so se počutili lastniki gradov, ki jih boste obiskali. Njene linije so glamurozne, njeno gibanje pa še po tako zahtevnih terenih precizno, premišljeno in graciozno. Nova Opel Mokka X je izjemna ne samo na videz, izpopolnjujejo jo številne inovacije, ki jo postavljajo na piedestal kompaktnih križancev.

Opel Mokka X | Foto:

X je sinonim za inovativno izpopolnjenost

Nova Opel Mokka X je opremljena z vrhunsko tehnologijo, s katero boste še lažje prišli do cilja. | Foto: Nova Opel Mokka X je opremljena z vrhunsko tehnologijo, s katero boste še lažje prišli do cilja. Nova Opel Mokka X se je na cesto vrnila kot prirojena, z vsemi tehnološkimi prednostmi inovatorjev Opla, zaradi katerih boste že po nekaj kilometrih ugotovili, da ima sodobna vožnja čisto nove vozne dimenzije.

LED-luči: Boljša vidljivost, samozavestnejša drža in izpopolnjena prodornost v vsakem ovinku. Prilagodljivi žarometi LED cesto osvetlijo 30 odstotkov bolje od halogenskih luči ter se za optimalno vidljivost in varnost samodejno prilagodijo do devetim voznim situacijam.

Opel Eye: Vaša nova Opel Mokka X bo vedno na preži za nevarnostmi med potjo. Nova in še bolj zanesljiva varnostna tehnologija uporablja inovacije s kamero, kot sta opozarjanje na nevarnost naleta spredaj in opozarjanje na spremembo voznega pasu.

Opel OnStar: je osebni pomočnik, ki skrbi za voznika in sopotnike vseh 365 dni na leto. S pritiskom na gumb vas poveže s klicnim centrom, kjer so svetovalci ves čas na voljo za pomoč in govorijo tudi slovensko. Lahko vam pomagajo z vnosom cilja poti, da vaš pogled ostane na cesti. Prav tako vam sistem OnStar omogoča naslednje storitve: samodejni klic v primeru trčenja in klic v sili, pomoč v primeru kraje vozila, diagnostiko vozila in daljinsko upravljanje Mokke X z uprabo pametnega telefona.

Infotainment: To je osnova za pravo zabavo na vašem potepanju po Italiji. Komunikacijski sistem OnStar ter vmesnik za informacije in razvedrilo IntelliLink omogočata pravo interaktivno izkušnjo. Celovit navigacijski sistem na velikem zaslonu sredi armaturne plošče bo poskrbel, da boste našli še tako odmaknjen kraj na robu sveta.

Zavijte z avtoceste in raziskujte lepote okolice. Z Novo Opel Mokko X, njenim navigacijskim sistemom ali osebnim pomočnikom OnStar je to še lažje. | Foto: Zavijte z avtoceste in raziskujte lepote okolice. Z Novo Opel Mokko X, njenim navigacijskim sistemom ali osebnim pomočnikom OnStar je to še lažje.

Nič ji ne uide – nova Opel Mokka X vas bo odpeljala na konec sveta

S pomočjo interaktivne tehnologijo in s pogonom najzmogljivejših terencev. Zelo hitro se bo iz urbane lepotice, ki se tako bahavo suka po srednjeveških italijanskih mestnih ulicah, spremenila v pravo atletinjo, ki ji noben klanec ne predstavlja nepremagljivega izziva.

Pomagala vam bo doseči tudi tiste odročne srednjeveške trdnjave na najbolj nemogočih vzpetinah. Nova Opel Mokka X je opremljena s pomočnikom, ki vam bo pomagal pri speljevanju tudi na najbolj neverjetnih terenih. Nadzirala bo tudi vašo vožnjo navzdol in dosegla, da se vozilo ne bo odpeljalo v napačno smer.

Tudi v najzahtevnejših razmerah bo poskrbela za varno in učinkovito vožnjo – s tehnologijo inteligentnega štirikolesnega pogona (AWD) vam zagotavlja oprijem, stabilnost in nadzor.

Kako deluje skrajno inteligentni štirikolesni pogon pri novi Opel Mokki X?

Še bolj divja in še bolj željna neverjetnih vzponov - s štirikolesnim pogonom za najlepšimi razgledi v okolici. | Foto: Še bolj divja in še bolj željna neverjetnih vzponov - s štirikolesnim pogonom za najlepšimi razgledi v okolici.

• Tipala sistema AWD nadzirajo ključne dejavnike, na primer hitrost vrtenja koles.

• Če je treba, AWD preklopi s sprednjega na štirikolesni pogon.

• Pogonska sila se porazdeli med sprednjo in zadnjo os.

• Idealno pri poledici v mestu, na blatnem terenu ali v snegu.

Prefinjena eleganca po meri vsakega voznika

Njena robustna in hkrati zelo graciozna eleganca vas bo navdušila že na prvi pogled. Ko se boste vanjo usedli prvič, boste začutili usodno kemijo, ki vaju bo gnala še dolga leta. Mokka X je dama, ki je v svoji notranjosti poskrbela, da se bodo vsi njeni obiskovalci počutili kar se da udobno. Opel je namreč zasnoval kompaktni terenec, ki bo navdušil tako mlajše avanturiste kot malo zahtevnejše seniorje. Starejše voznike bo navdušil ergonomski sedež z ortopedskim potrdilom AGR, preglednost pa bodo cenili tudi preostali aktivni vozniki, ki bodo uživali v prednostih štirikolesnega pogona.

Izberite notranjost, ki se najbolj poda vašemu značaju - večno elegantni ali športno navihani? Vsekakor bo nova Opel Mokka X vedno v vašem slogu. | Foto: Izberite notranjost, ki se najbolj poda vašemu značaju - večno elegantni ali športno navihani? Vsekakor bo nova Opel Mokka X vedno v vašem slogu.

Čiste linije, ki so značilne za njeno zunanjost, se nadaljujejo tudi v kabini, kjer so tudi najmanjše malenkosti plod skrbno načrtovane odličnosti. Elegantni minimalizem in visokotehnološke rešitve vzbujajo umirjeno samozavest ter prebujajo željo po še in še več prevoženih kilometrih.

Nova Opel Mokka X je prijazna do vašega zvestega prijatelja, ki nikakor ne bo želel zamuditi potovanja z vami. | Foto: Nova Opel Mokka X je prijazna do vašega zvestega prijatelja, ki nikakor ne bo želel zamuditi potovanja z vami.

Potovalno izkušnjo na rob zmogljivega dopolnjuje prostornost prtljažnika, ki je vedno pripravljen na prilagoditve. Zadnji sedeži se zelo preprosto premikajo ter tako dopustijo prostor večjim količinam prtljage in spominkov s poti.

 

Ne spreglejte