SiolNET. Avtomoto Promet
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začetek obnove Celovške ceste v Ljubljani, promet le po enem pasu na vozišču

0,52

termometer

Celovška cesta
Gradbena dela bodo predvidoma zaključena v novembru, vsem uporabnikom pa se direkcija zahvaljuje za razumevanje in strpnost. Foto: Gregor Pavšič

Danes bo stekla obnova Celovške ceste v Ljubljani. Direkcija za infrastrukturo bo dela začela na odseku od križišča s Prušnikovo ulico pri cerkvi do vključno nadvoza čez ljubljansko severno obvoznico. Obnova bo potekala v več fazah.

V sklopu del bodo izvedli obnovo voziščne konstrukcije, ki bo obsegala rezkanje in zamenjavo obrabno-zaporne plasti z novim asfaltom ter globinsko sanacijo posedkov in globljih razpok. Obnovili bodo tudi obstoječo prometno signalizacijo in izvedli debeloslojne talne obeležbe.

Več faz, prevozen bo vedno en pas 

Obnovo cestišča bodo na direkciji razdelili v več faz, in sicer tako, da bo vedno prevozen en pas na dvopasovnem smernem vozišču. V času izvajanju gradbenih del na desnem voznem pasu bodo dela potekala tudi na avtobusnem postajališču. Avtobusno postajališče bo začasno urejeno na desnem pasu kot niša znotraj gradbišča, so pojasnili. V času izvajanja gradbenih del na levem voznem pasu pa bo uporaba avtobusnega postajališča potekala nemoteno.

Gradbena dela na območju križišč bodo potekala v celotni širini dvopasovnih smernih vozišč s popolno zaporo priključne lokalne ceste. Obvoz priključne ceste bodo uredili po vzporednih lokalnih cestah na sosednje križišče. Gradbena dela na območju križišč bodo potekala v celotni širini dvopasovnih smernih vozišč s popolno zaporo priključne lokalne ceste. Obvoz priključne ceste bodo uredili po vzporednih lokalnih cestah na sosednje križišče. Foto: promet.si

Na križiščih le med konci tedna

Kot so še navedli na direkciji, bodo dela v območju križišč potekala izključno med konci tedna oziroma dela prostimi dnevi, ko so prometne obremenitve manjše. Delna oziroma polovična zapora ceste je načrtovana od danes naprej. 

Novice Po letu dni zaključena obnova ceste skozi staro jedro Dravograda

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin