Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 12. 2011,
17.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 12. 2011, 17.27

7 let, 12 mesecev

Po letu dni zaključena obnova ceste skozi staro jedro Dravograda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Dravogradu se v teh dneh zaključuje glavnina leto dni trajajočih gradbenih del skozi središče mesta, ki so zelo ovirala promet skozi mesto.

Večji del sredstev za naložbo, vredno dobrih 800.000 evrov, je zagotovila direkcija za ceste, po besedah županje Marijane Cigala pa je to ena najpomembnejših naložb v Dravogradu v zadnjih desetletjih.

Desetletja v središču Dravograda ni bilo večjih investicijskih posegov v cestno in pripadajočo infrastrukturo. Beležile so se velike izgube na vodovodnem omrežju, težave so bile s kanalizacijo, mestni trg funkcionalno in estetsko ni bil urejen, je stanje opisala županja Cigala. Vesela je, da je Direkcija RS za ceste prisluhnila potrebam mesta in skupaj z občino izvedla to naložbo.

Vrednost naložbe je znašala 802.000 evrov Po podatkih direkcije je pogodbena vrednost naložbe znašala 802.000 evrov, delež v višini 508.000 evrov je prispevala direkcija, preostanek pa je zagotovila Občina Dravograd.

Na odseku ceste v dolžini 690 metrov skozi staro mestno središče je bila v celoti obnovljena komunalna infrastruktura, tako da sta bili zgrajeni nova fekalna kanalizacija in nova vodovodna napeljava. V celoti je bila obnovljena tudi vsa ostala komunalna infrastruktura, kot so elektrovodi, telekom vodi in ostale komunalne instalacije.

V celoti je bila urejena cesta s pripadajočimi robniki in urejenim odvodnjavanjem, urejeni so bili pločniki in nove cestne razsvetljave ter parkirišča in prehodi za pešce, so pojasnili na direkciji za ceste, kjer poudarjajo, da bo naložba pripomogla k optimalnim prevoznim pogojem skozi naselje in k povečanju prometne varnosti.

Naložba ima dodatni pomen pri ureditvi cestne infrastrukture skozi staro trško jedro Hkrati ima naložba tudi dodatni pomen pri ureditvi cestne infrastrukture skozi staro trško jedro, saj omogoča občini, da pristopi k revitalizaciji in ureditvi starega trškega jedra, še navajajo na direkciji.

Zaradi obnove ceste skozi Dravograd je bil leto dni z mejnega prehoda Vič na mejni prehod Holmec preusmerjen tovorni čezmejni promet, zaradi česar je bilo precej negodovanja prebivalcev na Prevaljah. Od začetka decembra je tovorni promet čez Vič ponovno sproščen.

Ne spreglejte