Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2018,
9.45

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,33

2

Natisni članek

nesreča nesreča Kranj tovornjak

Četrtek, 1. 2. 2018, 9.45

6 let, 2 meseca

Tovornjak v Kranju prebil ograjo in padel na parkirišče #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,33

2

V Kranju sta trčili dve tovorni vozili, eno od njiju je prebilo varnostno ograjo in padlo v globino na parkirišče. V nesreči udeleženci niso bili huje poškodovani, nesreča pa se je na spolzkem cestišču očitno zgodila zaradi neprilagojene hitrosti enega izmed voznikov.

Po podatkih policije v nesreči udeleženi dve tovorni vozili

Nesreča se je zgodila na kranjski obvoznici oziroma cesti, ki vodi mimo nakupovalnega središča na Savskem otoku. Policisti tam obravnavajo prometno nesrečo z udeležbo dveh tovornih vozil.

Po prvih podatkih policije ne gre za hujšo nesrečo, je pa eno od udeleženih tovornih vozil prebilo varovalno ograjo na mostu in zgrmelo v globino na parkirišče. V nesreči sta po prvih podatkih policije udeleženi samo ti dve vozili. Po podatkih gasilcev iz Kranja sta dve osebi lažje poškodovani.

Kako je prišlo do nesreče?

Voznika sta vozila vsak v svoji smeri (eden  proti Savskemu otoku, drugi proti Kranju) in sta trčila v ovinku. Po trčenju  je  vozilo,  ki  je  peljalo po obvoznici navzdol, preko varovalne ograje zgrmelo na desno stran parkirišča pod nadvozom, drugo vozilo, ki jeprevažalo  hlodovino  in  ga  je  voznik  vozil po obvoznici navzgor, pa je obstalo  na  pločniku  za  pešce  ob  skrajnem  desnem robu nadvoza. V času nesreče  je padal dež, cesta je bila mokra in spolzka, okoliščine pa kažejo na neprilagojeno hitrost voznika, ki je vozil po obvoznici navzdol.

Pristojne  službe  so  prazen  prostor  na  nadvozu,  kjer  je bila prebita varovalna ograja, začasno zavarovale s pokončnimi tablami in trakom. Cesta je od 12. ure spet odprta za promet.

Podobna nesreča že avgusta 2016

Podobna nesreča se je na mostu čez Savski otok zgodila že avgusta 2016. Takrat sta bila v nesreči udeležena dva avtomobila in tovornjak, ki je ob nesreči prav tako prebil varnostno ograjo in padel z mostu na parkirišče trgovskega centra.

Na kranjski občini so že tedaj poudarili, da je prometna nesreča resno opozorilo, da je treba obvoznico čim prej obnoviti, saj je cesta vsako leto bolj dotrajana in predstavlja tveganje za varnost v prometu.

Gre za državno cesto, zato je Mestna občina Kranj ministrstvo za infrastrukturo opozarjala na nujno obnovo mostu in tega dela ceste. Prenova mostu, ki je ocenjena na 1,5 milijona evrov, naj bi letos vendarle stekla.

nesreča tovornjak Kranj | Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj

nesreča tovornjak Kranj | Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj nesreča tovornjak Kranj | Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj

 

Ne spreglejte