Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
26. 4. 2018,
12.51

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

3

Natisni članek

DARS avtocesta avtocesta zastoj zastoj

Četrtek, 26. 4. 2018, 12.51

5 let, 11 mesecev

Opozorilo: Kje nas med prazniki čakajo zastoji? #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

3

Ob začetku prvomajskih praznikov in počitnic bo na slovenskih avtocestah več vozil, to pa v kombinaciji z napovedanimi vzdrževalnimi deli pomeni tudi večjo verjetnost zastojev.

Video: Planet TV


 

To so predvidena dela na slovenskih avtocestah čez prvomajske praznike


Danes popoldne in jutri dopoldne na slovenskih avtocestah že pričakujemo gostejši promet proti turističnim krajem, v nasprotno smer pa po koncu prvomajskih praznikov in ob koncu prihodnjega tedna. Največ težav lahko pričakujemo tam, kjer se na avtocestah izvajajo vzdrževalna dela.

Na odseku avtoceste A1 med razcepom Zadobrova in Šentjakobom proti Mariboru bo v soboto, 28. aprila 2018, promet v dolžini približno 600 metrov urejen le po enem prometnem pasu. Fotografija je simbolična. | Foto: Klemen Korenjak Na odseku avtoceste A1 med razcepom Zadobrova in Šentjakobom proti Mariboru bo v soboto, 28. aprila 2018, promet v dolžini približno 600 metrov urejen le po enem prometnem pasu. Fotografija je simbolična. Foto: Klemen Korenjak

V soboto verjetnost zastojev na začetku štajerske avtoceste v Ljubljani

Najbolj kritični odseki so navadno na ljubljanski obvoznici, ob deloviščih na primorski avtocesti – mimo Logatca v smeri Kopra – in pred predorom Karavanke. Tam v času večje prometne obremenitve nastajajo daljši zastoji zaradi osebnega nadzora na avstrijski državni meji.

Na odseku avtoceste A1 med razcepom Zadobrova in Šentjakobom proti Mariboru bo v soboto, 28. aprila 2018, promet v dolžini približno 600 metrov urejen le po enem prometnem pasu. Pričakovati je zastoje tako iz smeri severne ljubljanske obvoznice proti Štajerski kot tudi iz smeri vzhodne obvoznice (Bizovika) proti Domžalam.

DARS - delavna zapora, vzdrževanje avtoceste, delo na cesti advertorial | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Turisti se bodo vračali v začetku prihodnjega tedna

Nekoliko povečan promet pričakujemo tudi v soboto, 28. aprila 2018, predvsem na cestah od Avstrije proti Hrvaški. V obratni smeri bo zaradi vračanja domačih in tujih turistov promet močno povečan že v torek, 1. maja 2018, popoldne, še bolj pa v sredo, 2. maja 2018, popoldne in zvečer. Med mejnimi prehodi s Hrvaško bodo najbolj obremenjeni Gruškovje, Obrežje, Sečovlje in Dragonja.

promet gostota | Foto:

Predvidena dela:

Primorska avtocesta


Na odseku avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani bo v petek, 27. aprila 2018, od 4. do predvidoma 21. ure na dveh lokacijah (na območju viadukta Ivanje Selo bo promet v dolžini približno 700 metrov urejen le po enem prometnem pasu, na območju bencinskega servisa Lom pa bo taka ureditev v dolžini približno enega kilometra) potekalo popravilo poškodovanega vozišča.

Na odseku avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani bo zaradi vgradnje zank za števce v nedeljo, 29. aprila 2018, med 9. in 11. uro izmenično zaprt prehitevalni pas (po eno uro), med 13. in 18. uro pa bodo v obratni smeri (proti Kopru) izmenično zaprti prehitevalni, počasni in vozni pas.

Poleg osnovnih rednih vzdrževalnih del bo na primorski avtocesti potekalo varovanje montaže naletnih mehov na zaviralnih in pospeševalnih pasovih posameznih priključkov in počivališč.

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Zadobrovo in Šentjakobom bo v soboto, 28. aprila 2018, predvidoma od 6. do 22. ure zapora zaviralnega in voznega pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del. Promet bo potekal v dolžini približno 600 metrov le po prehitevalnem pasu. Pričakovati je zastoje.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami je do konca maja predvidenih več nočnih popolnih zapor predora Šentvid zaradi nujnih vzdrževalnih del. Proti Kopru oziroma razcepu Koseze so dela že končana pred rokom, proti Kranju pa se bodo začela po prvomajskih praznikih. Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 1 in 2. Promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo končala predvidoma v začetku junija 2018. Zaradi ožjih voznih pasov so v času zapore mogoči le izredni prevozi, ki ne presežejo širine 3,30 metra.

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Drnovim bo predvidoma do 21. maja promet potekal dvosmerno po že obnovljeni polovici avtoceste. Zaradi obnove druge polovice avtoceste je zaprto počivališče Zaloke jug proti Ljubljani.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na odsekih hitre ceste H4 med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom poteka obnova dotrajanega vozišča. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.
Ne spreglejte