SiolNET. Avtomoto Promet
0,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vozil je v napačno smer

Nočna drama na avtocesti: policisti preprečili tragedijo

0,96

termometer

avtocesta
Foto: PU Kranj

Po gorenjski avtocesti je danes ponoči voznik peljal v napačno smer in ogrožal promet. Policisti so ga uspeli pravočasno ustaviti in preprečiti hujšo prometno nesrečo. V dogodku prav tako nihče ni bil poškodovan.

Policisti so ponoči na številko 113 prejeli klic o vožnji v napačno smer na gorenjski avtocesti. Slovenski državljan se je z avtomobilom peljal po nasprotnem smernem vozišču od Vodic proti Karavankam.

Odzvalo se je več policijskih patrulj. Zaradi velike ogroženosti ostalih udeležencev se je ena med njimi z modrimi lučmi peljala proti njemu. Srečali so se na Brezjah, kjer sta morala policista po poskusu varne ustavitve zaradi nenadnih manevrov voznika in velike ogroženosti celo za trenutek zapustiti službeno vozilo.

Obrnili so in peljali za njim, ko je bila avtocesta že zaprta

Ko je voznik peljal mimo, je patrulja pri zaprti avtocesti policijsko vozilo obrnila in peljala za njim. Skupaj z drugimi policisti so ga ustavili pri Brezjah. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal več kot 0,52 miligrama na liter alkohola, zanj pa so odredili tudi strokovni pregled. Proti vozniku poteka postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, kar pa očitno ni bilo namerno dejanje.

Nasveti policije, kako ukrepati, ko se pred vami na avtocesti pojavi vozilo, ki vozi v napačno smer

Vozilo, ki vozi v napačno smer, je običajno na prehitevalnem pasu. Če se srečate z njim, takoj zmanjšajte hitrost vožnje in se umaknite na vozni ali celo na odstavni pas. Vklopite vse utripalke in ohranite varnostno razdaljo. Ne prehitevajte in takega vozila ne poskušajte ustavljati na silo ali tako, da bi zapeljali proti njemu. Nepravilno vožnjo, ki se običajno zgodi zaradi velikih napak udeležencev ali alkohola, takoj prijavite policiji na številko 113.

Če slišite obvestilo o vožnji v napačno smer, če je le možno, zapustite avtocesto ali zapeljite na prvo počivališče in obvezno zmanjšajte hitrost vožnje, vozite na varni razdalji od vozila pred vami in ne prehitevajte. Vozite po voznem ali odstavnem pasu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin