SiolNET. Avtomoto Promet
7,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neverjetno, voznik v krožišče v napačno smer #foto

7,60

termometer

krožišče Grosuplje nesreča
Eden izmed voznikov je v krožišče zapeljal v napačno smer. Foto: Urban Perme

Danes zjutraj se je na slovenskih cestah pripetila nenavadna prometna nesreča. V Grosupljem je neki voznik v krožno križišče zapeljal v nasprotno smer.

Avtomoto Vožnja Slovencev skozi krožišča: pet pravil in največja napaka, ki jo delamo

Zgodilo se je danes zjutraj, ko je v prvo krožišče po izvozu z avtoceste proti Grosupljem eden izmed voznikov zapeljal v napačno smer. Pripeljal je iz smeri Ljubljane in namesto v desno smer krožišča zapeljal kar v levo. Prišlo je tudi do trčenja.

Več težav predvsem v večpasovnih krožiščih

Krožišča so vse bolj priljubljena in pogosto grajena oblika križišč, ki brez semaforjev omogočajo večjo pretočnost prometa kot klasična semaforizirana križišča. Že večkrat smo sicer poročali, da je vožnja skozi večpasovna krožišča za mnoge voznike še precej nejasna.

Kdor ne uporabi prvega izvoza, bi se moral pomakniti na notranji pas in se nato spet pravočasno pomakniti na zunanjo stran pred izvozom. Razen če je s talno signalizacijo urejeno drugače, ni dovoljeno izvoziti neposredno iz notranjega pasu in tudi kdor po zunanji strani pelje mimo izvoza, bi moral imeti vklopljen levi smernik.  

Bolj enostavna je uporaba enopasovnih krožišč, kakršno je tudi zgoraj omenjeni v Grosupljem. A tudi tam očitno prometna pravila niso znana vsem voznikom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin