Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
23. 3. 2018,
11.22

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Prometni radar Ferrari

Petek, 23. 3. 2018, 11.22

6 let, 1 mesec

Kako so sredi Ljubljane razbili ferrarija FF #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

V Ljubljani je neprevidna voznica mercedesa izsilila prednost pred tujcem s ferrarijem FF, ki je vozil prehitro. Policisti so kaznovali oba.

Prometna nesreča se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti in tudi prehitre vožnje. | Foto: Kristjan Krivec, FB/V živo s slovenskih cest Prometna nesreča se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti in tudi prehitre vožnje. Foto: Kristjan Krivec, FB/V živo s slovenskih cest

Prometna nesreča se je zgodila včeraj ob 14. uri na Šišenski ulici v Ljubljani. Tam sta trčila voznik ferrarija FF z registrskimi tablicami Liechtensteina in voznica mercedes-benza razreda B.

Voznica izsilila prednost pred ferrarijem

Policisti so ugotovili, da je voznica zapeljala na Šišensko cesto v smeri Vodnikove in pri tem zaprla pot vozniku ferrarija, ki je takrat s povečano hitrostjo pripeljal po Šišenski cesti. Voznik je pri tem trčil v desni bok mercedesa. Vozili sta drseli v smeri Vodnikove ceste, kjer je nato voznica trčila še v betonski steber ograje.  

V nesreči ni bil nihče poškodovan. | Foto: Klemen Putar, FB/V živo s slovenskih cest V nesreči ni bil nihče poškodovan. Foto: Klemen Putar, FB/V živo s slovenskih cest

Oba sta bila kaznovana

V nesreči po podatkih policije ni nihče utrpel poškodb. Voznici so policisti izdali plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti, vozniku pa bo izdan plačilni nalog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Ferrari FF je bil prvi serijski štirikolesno gnani model italijanske znamke, ki so ga predstavili leta 2011 na avtomobilskem salonu v Ženevi. Karoserijsko velja za tako imenovano vozilo "shooting brake", torej kombinacijo kupeja in karavana. Avtomobil poganja 6,3-litrski motor V12 s 485 kilovati (660 "konji"), kar omogoča najvišjo hitrost 350 kilometrov na uro. Rabljeni v Nemčiji stanejo od 150 tisoč evrov naprej. Novega ni več mogoče kupiti, saj ga je pri Ferrariju zamenjal model GTC4lusso. Ta ferrari stane od 250 tisoč evrov naprej.
Ne spreglejte