Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
28. 3. 2023,
6.31

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Croatia WRC 2023 reli

Torek, 28. 3. 2023, 6.31

1 leto, 1 mesec

Croatia WRC

Znani udeleženci hrvaškega spektakla, med njimi tudi Slovenci

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Croatia WRC 2022 | Hrvati tudi letos na reliju pričakujejo več sto tisoč obiskovalcev. | Foto Red Bull

Hrvati tudi letos na reliju pričakujejo več sto tisoč obiskovalcev.

Foto: Red Bull

Organizatorji relija za svetovno prvenstvo na Hrvaškem so objavili seznam prijavljenih za četrti reli letošnje sezone, ki bo pri naših južnih sosedih potekal od 21. do 24. aprila. Kot prvi bo na progo zapeljal nekdanji osemkratni svetovni prvak Sebastien Ogier (Toyota), ki po dveh zmagah vodi v skupnem seštevku, v konkurenci pa bodo tudi tri posadke iz Slovenije.

Na štartu relija bo devet dirkalnikov najvišjega razreda Rally1, skupno je na reli prijavljenih 57 posadk. Iz Slovenije se na reli podaja Rok Turk (hyundai i20 rally2), državni prvak v skupni razvrstitvi, prav tako tudi državni prvak v Diviziji 2 Jan Medved (opel corsa rally4). Na reli se poleg Turka in Medveda podaja še Aleš Zrinski (škoda fabia rally2). V konkurenci relija bo še sovoznik Vili Ošlaj.

Posadka Turk-Kacin na reli svetovnega prvenstva s svojim Hyundaievim dirkalnikom. | Foto: Uroš Modlic Posadka Turk-Kacin na reli svetovnega prvenstva s svojim Hyundaievim dirkalnikom. Foto: Uroš Modlic Štartne številke za posadke iz Slovenije: Turk-Kacin številka 54, Zrinski-Vidmar 56 in Medved-Šavelj številka 62.

"Tak reli je velik finančni zalogaj, zato sem si pozimi zanj uredil tudi dodatne pokrovitelje. Marsikaj, od prijavnine, goriva in pnevmatik, je treba plačati vnaprej. Obenem bo reli tudi športni izziv na začetku sezone, v katero po dveh letih stopam z že znanim dirkalnikom iz lanske sezone," pravi Turk, ki želi letos odpeljati več dirk kot lani. "V tem našem športu daleč največ pomenijo prevoženi kilometri. Največji poudarek bom dal državnemu prvenstvu, a tudi dodatnim dirkam v tujini. Skupno bi rad odpeljal vsaj okrog 12 relijev," napoveduje Turk, ki bo doma lovil že svoj sedmi zaporedni naslov državnega prvaka.

Jeseni spektakel tudi v Avstriji

Slovenskim avtomobilskim navdušencem se bo letos poleg Hrvaške, kjer bo nekaj hitrostnih preizkušenj potekalo tik ob slovensko-hrvaški državni meji, obetal še en bližnji reli za svetovno prvenstvo. Konec oktobra bo prvič tudi t. i. srednjeevropski reli za SP, ki ga bodo gostile Češka, Nemčija in Avstrija. Del preizkušenj bo potekal v regiji severno od Linza, torej dobrih 400 kilometrov stran od Ljubljane, tudi Passau v Nemčiji in Klatovy na Češkem pa nista bistveno dlje.

Ne spreglejte