SiolNET. Avtomoto Novice
3,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj ima Tesla Motors v logotipu podjetja črko T?

3,15

termometer

Elon Musk razkriva, da bistvo črke T v logotipu njegovih električnih avtomobilov ni okrajšava imena Tesla, temveč ponazoritev dela notranje zgradbe elektromotorja. Logotip je oblikovalo isto podjetje, ki je Muska tudi spoznalo z njegovim današnjim glavnim oblikovalcem.

Tesla Motors logotip | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kdo je oblikoval logotip Tesle Motors?

Družbo Tesla Motors sta leta 2003 ustanovila Martin Eberhard in Marc Tarpenning, ki sta slabo leto sama financirala razvoj podjetja. Prihodnje leto se je upravi pridružil Elon Musk, ki je od takrat vodil razvoj proizvajalca električnih avtomobilov iz ZDA. Od leta 2008, ko je Tesla predstavila prvega roadsterja, do lanskega decembra so izdelali 186 tisoč električnih avtomobilov.

Logotip podjetja, ki se nahaja tudi na njihovih avtomobilih, prikazuje črko T. Kot je nedavno razkril Musk, ta črka ni namenjena okrajšavi imena Tesla, temveč grafično ponazarja del notranje zgradbe elektromotorja. Logotip Tesle Motors je oblikovalo podjetje RO Studio, ki je po Muskovih besedah tudi navezalo stik med njim in zdajšnjim oblikovalcem tesel Franzem von Holzhausnom. Nemec je bil takrat še oblikovalec pri Mazdi.

Ime Tesla Motors ima seveda neposredno povezavo z izumiteljem Nikolo Teslo, ki je leta 1882 izumil večfazni indukcijski elektromotor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin