Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
29. 9. 2017,
11.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

ZDA karting

Petek, 29. 9. 2017, 11.20

6 let, 6 mesecev

Zabaviščni center v Orlandu, tri steze za karting so izdelali Slovenci

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
karting Andretti | Foto Andretti Indoor Karting&Games Facility

Foto: Andretti Indoor Karting&Games Facility

V Orlandu so odprli velik zabaviščni center z več vgrajenimi stezami za karting, ki so jih izdelali v Kopru. Upravitelj centra je družina slavnega ameriškega dirkača Maria Andrettija.

Ena steza je namenjena najmlajšim, druga je že zahtevnejša in ima 15 ovinkov ter več dvigov in spustov, tretja pa ima daljše ravnice in celo ovinke z nagibom.  | Foto: Andretti Indoor Karting&Games Facility Ena steza je namenjena najmlajšim, druga je že zahtevnejša in ima 15 ovinkov ter več dvigov in spustov, tretja pa ima daljše ravnice in celo ovinke z nagibom. Foto: Andretti Indoor Karting&Games Facility Tri steze v Orlandu, ki so jih izdelali v Kopru

Center Andretti Indoor Karting&Games Facility vključuje tri različne steze za karting. Ena je namenjena najmlajšim, druga je že zahtevnejša in ima 15 ovinkov ter več dvigov in spustov, tretja steza pa daljše ravnice in celo ovinke z nagibom.

Vse steze je izdelalo podjetje 360 Karting iz Kopra, ki smo ga pred leti že predstavljali. V tujini so postali znani po svojih stezah za rekreativni karting, ki so namenjene predvsem notranjim prostorom in tako kot nalašč za različne zabaviščne centre. Trg v ZDA je za Koprčane, ki jih vodi direktor Jernej Čopi, celo eden najpomembnejših.

Karting steze iz Kopra po vsem svetu

"Že prej smo se ukvarjali z obdelavo plastike, nato pa smo na trgu opazili potrebo po celoviti ponudbi rešitev za projekte prog za rekreativni karting. Ne gre samo za posamezne elemente, temveč ponujanje celovite rešitve na ključ. Vlagateljem tudi svetujemo pri arhitekturni zasnovi, pripravimo vso inženirsko-tehnično podporo, prevzamemo izdelavo in nadziramo postavitev," svoje podjetje opisuje Čopi. Preberite si našo zgodbo o koprskem podjetju.

Upravitelji centra prihajajo iz Andrettijeve družine

Gokarti v Orlandu so električni in dosegajo najvišjo hitrost do skoraj 60 kilometrov na uro. Upravitelji lahko posamezna vozila na daljavo upočasnijo, vsak med njimi ima seveda vgrajene tudi oddajnike za popoln nadzor nad udeleženci. Celoten center se razprostira na 14 tisoč kvadratnih metrih površine.

Center se imenuje po slavnem ameriškem dirkaču Mariu Andrettiju, člani njegove družine pa so vključeni tudi v upravo centra. V avli centra je seveda tudi ena izmed Andrettijevih formul. Andrettijevi imajo že zunanji karting center v Melbournu in dva notranja centra pri Atlanti. Po Orlandu bodo dva centra kmalu odprli še v San Antoniu in Dallasu.

Po slovenskih stezah bodo vozili električni gokarti. | Foto: Andretti Indoor Karting&Games Facility Po slovenskih stezah bodo vozili električni gokarti. Foto: Andretti Indoor Karting&Games Facility

Ne spreglejte