SiolNET. Avtomoto Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vroče na Hrvaškem: rabljeni dizli iz Nemčije

10

termometer

izpušni sistem dizel
Iz Hrvaške poročajo o velikem porastu prodaje rabljenih avtomobilov v letošnjem letu. Večinoma gre za dizelska vozila iz Nemčije, ki so v povprečju stara dobrih sedem let. Foto: Reuters

Prodajni rezultati kažejo na velik porast prodaje rabljenih avtomobilov na Hrvaškem. Večino poganjajo dizelski motorji in prihajajo iz Nemčije.

Toyota RAV4 Avtomoto Nič več dizlov: Kdo je že prekrižal ta pogon?

Medtem ko je letos prodaja novih avtomobilov z dizelskimi motorji na ravni Evropske unije upadla na 31-odstotni tržni delež, na Hrvaškem raste prodaja rabljenih dizelskih avtomobilov, poroča Jutarnji list.

Le še Ukrajinci uvozijo več rabljenih dizelskih avtov

Po podatkih agencije za analizo avtomobilskega trga Promocija Plus je v prvih devetih mesecih leta prodaja rabljenih vozil na Hrvaškem narasla za 41,5 odstotka (slabih 17 tisoč vozil). Kar 88 odstotkov teh uvoženih rabljenih avtomobilov poganjajo dizelski motorji, večina jih po navedbah Jutarnjega lista prihaja prav iz Nemčije. Delež uvoženih dizelskih vozil je sicer narasel le za 1,5 odstotne točke. Večji delež uvoženih dizelskih avtomobilov ima v Evropi domnevno le še Ukrajina.

Povprečna starost uvoženih dizelskih avtomobilov iz Nemčije na Hrvaško je sicer dobrih sedem let, tako da večina zadovoljuje že standardom Euro 5.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin