Volkswagen tiguan allspace: dodatni centimetri za več prtljage in sedem sedežev

Volkswagen tiguan allspace je v primerjavi s klasičnim tiguanom daljši za 21,5 centimetra, prinaša večji prtljažnik in tudi možnost dveh dodatnih sedežev. V Slovenijo avtomobil prihaja letos septembra.

1 / 5

Foto: Volkswagen

2 / 5

Foto: Volkswagen

3 / 5

Foto: Volkswagen

4 / 5

Foto: Volkswagen

5 / 5

Foto: Volkswagen

Katere nove avtomobile bomo lahko Slovenci vozili v letu 2017?


Dodatnih 11 centimetrov medosja za več prostora v notranjosti

Volkswagen je v Detroitu razkril podaljšano različico tiguana z imenom XL. V primerjavi s klasičnim tiguanom je 21,5 centimetra daljša in ima 11 centimetrov daljšo medosno razdaljo. V zadnjem delu omogoča vgradnjo dveh dodatnih sedežev in prtljažni prostor povečuje za 115 litrov. Sedem sedežev bo serijskih pri izbiri dvokolesnega pogona, pri štirikolesnih različicah pa bo dodatek dveh sedežev opcijski.

Prtljažnik bo imel z zloženima šestim in sedmim sedežem 730 litrov, s povsem zloženo drugo in tretjo vrsto sedežev pa do 1.770 litrov prostornine. V tej postavitvi nekoliko zaostaja za tekmecema, kot sta nissan X-trail in škoda kodiaq.

Allspace v zadnjem delu omogoča vgradnjo dveh dodatnih sedežev in prtljažni prostor povečuje za 115 litrov. Allspace v zadnjem delu omogoča vgradnjo dveh dodatnih sedežev in prtljažni prostor povečuje za 115 litrov. Foto: Volkswagen

Šesti in sedmi sedež bosta standardna pri različici z dvokolesnim pogonom. Šesti in sedmi sedež bosta standardna pri različici z dvokolesnim pogonom. Foto: Volkswagen V Evropi bo daljši tiguan nosil ime allspace

Oblikovno je avtomobil zelo podoben obstoječi generaciji klasičnega tiguana, ki jo je Volkswagen predstavil lani. Osnovna motorja z močjo 110 kilovatov (150 "konjev"), ki bosta poganjala izvedbo XL, sta dvolitrski dizelski motor in 1,4-litrski bencinski motor TSI. Na voljo bosta tudi s štirikolesni pogonom in samodejnim menjalnikom DSG, ki sta standardna v kombinaciji s preostalimi motorji.

Podaljšanji tiguan bo imel v Evropi ime allspace, na voljo pa bo s tremi paketi opreme trendline, comfortline in highline. V Slovenijo bo avtomobil predvidoma zapeljal septembra. Pri Volkswagnu za Nemčijo obljubljajo začetno ceno tik pod mejo 30 tisoč evrov oziroma okrog štiri tisoč evrov nad ceno klasičnega tiguana.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano