Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 2. 2023,
8.32

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Avto Porsche Slovenija Volkswagen ID. Buzz Volkswagen PR članek

Torek, 14. 2. 2023, 8.32

1 leto, 2 meseca

Volkswagen ID. Buzz: Doživite ikono električne dobe že sedaj

Oglasno sporočilo

Pri Volkswagnu so električno ponudbo obogatili z najzanimivejšim članom družine ID., ki v sedanjost vpeljuje lastnosti legendarnega Bullija in jih obenem prepleta s sodobnimi inovacijami ter vsestransko uporabnostjo. Novodobni mikrokombi je nastal na platformi množičnega ID.3, pri čemer velja izpostaviti še eno zanimivost − v enakem slogu se je pred davnimi leti na osnovi Beetla rodil ikonični Type 2.

ID.Buzz _4_1200x800 | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

Novi ID. Buzz pod kožo skriva električni pogonski sklop, sestavljen iz elektromotorja s 150 kW in baterije s 77 kWh uporabne kapacitete. Brez vmesnega polnjenja vas bo ID. Buzz popeljal do 420 kilometrov daleč, po kratkem 30-minutnem postanku na hitri polnilnici pa bo baterija napolnjena do 80 odstotkov.

Na krovu ID. Buzz je tudi priklop z izmeničnim polnjenjem z 11 kW, ki lahko energijo sprejme ali vrača v omrežje. Prisrčna retro kombijevska oblika, popestrena z ambientalno osvetlitvijo in izstopajočimi barvami, skriva kompaktne mere. Z dolžino 4.712 milimetrov in medosno razdaljo 2.988 milimetrov je notranjost vseeno izredno prostorna, saj potniška izvedenka ob normalni postavitvi sedežev pogoltne 1.121 litrov prtljage, z zložno zadnjo klopjo pa se volumen poveča na 2.205 litrov.

Obrtnike in dostavljavce bo navdušil ID. Buzz Cargo z zajetno prostornino 3,9 kubičnega metra.

ID.Buzz _2 | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

V notranjosti bo ID. Buzz postregel z modernim ambientom, z okolju prijaznimi materiali in najsodobnejšo tehnologijo. Voznikovo okolje sestavljajo 5,4-palčni digitalni merilniki in do 12-palčni informacijski zaslon na dotik z najnovejšim operacijskim sistemom MIB 4. Apple CarPlay in Android Auto boste lahko povezali kar brezžično. Osrednjo zanimivost kabine predstavlja inovativni sredinski predalnik Buzz Box, s strgalom za led, odpiračem za steklenice in nosilci plastenk.

ib000310pic_namesto_notranjosti | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

ID. Buzz s svojimi lastnostmi zvesto nadaljuje 70-letno zgodovino vsestranskih sopotnikov aktivnih uporabnikov.

Naročnik oglasnega sporočila je PORSCHE SLOVENIJA, D.O.O.

Ne spreglejte