SiolNET. Avtomoto Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zgorelo nekdanje gospodarsko poslopje Metron inštituta

Velik požar ob hiši Andreja Pečjaka, to je prvi odziv lastnikov #video

10

termometer

Včeraj je zagorelo nekdanje poslopje Metron inštituta Andreja Pečjaka, ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo polnilnih kablov in polnilnic za električna vozila. Zgorel je njegov prvotni gospodarski objekt na Češnjici pri Kropi nad Podnartom, stanovanjski del stavbe pa je gasilcem uspelo rešiti. Na srečo so proizvodnjo iz zdaj poškodovanega objekta pred enim letom preselili v novo poslopje v Podnartu.

Kot je za Siol.net povedal Pečjak, je zgorelo gospodarsko poslopje, ob katerem stanujejo. V tem poslopju so bili parkirani avtomobili, ki pa jim jih je uspelo pravočasno umakniti. Gasilci so omejili požar, da se ta ni razširil na stanovanjski del poslopja. Vzrok za požar še ni znan, bi pa to lahko bila skoraj 60 let stara električna napeljava.

Pečjak poudarja, da Metron inštitut normalno posluje. Sreča v nesreči je namreč to, da so proizvodnjo iz zdaj poškodovanega objekta pred enim letom preselili v novo poslopje v Podnartu. Del proizvodnje Metron inštituta je tudi v Brežicah.

Metron inštitut se danes ukvarja predvsem s proizvodnjo polnilnih kablov in polnilnic za električna vozila. Letos so svojo izpostavo odprli tudi na Severnem Irskem, kjer upajo na posle na velikem britanskem avtomobilskem trgu.

požar Metron Inštitut | Foto: Krajevna skupnost Podnart Foto: Krajevna skupnost Podnart

požar Metron Inštitut | Foto: Krajevna skupnost Podnart Foto: Krajevna skupnost Podnart

požar Metron Inštitut | Foto: Metron inštitut Foto: Metron inštitut

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin