SiolNET. Avtomoto Novice
1,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Združitve Renaulta in Fiata ne bo, to je "krivec"

1,62

termometer

Renault in Fiat |  | Foto:

Koncern Fiat Chrysler je umaknil ponudbo v višini 35 milijard dolarjev za združitev z Renaultom. Ključno vlogo je igral Nissan, ki take združitve ni podprl in je v očeh francoske države kot delne lastnice Renaulta pod vprašaj postavil prihodnost naveze Renault-Nissan.

Fiat punto Avtomoto Jutri dan D: kmalu na ceste Fiatova clio in megane?

Renaultova uprava je imela na mizi zanimivo ponudbo koncerna Fiat Chrysler (FCA), ki je v vrednosti 35 milijard dolarjev predvidevala združitev Renaulta v novo podjetje, delitev stroškov in platform prihodnjih avtomobilov.

Nissan združitve včeraj ni podprl

Toda včeraj pozno popoldne na sestanku uprava ni sprejela svoje končne odločitve. Oba predstavnika Nissana posla nista želela podpreti, to pa je bil tudi opozorilni znak za predstavnika francoske države v upravi avtomobilskega proizvajalca.

Francoski pogoj za podporo združitvi je bila prav podpora Nissana. Brez nje bi bila lahko ogrožena prihodnost naveze Renault-Nissan, ki je za francosko državo torej mnogo pomembnejša od morebitnega združevanja s FCA.

 Francija, 15-odstotna lastnica Renaulta, je želela več informacij o ozadju združitve na področju ohranjanja tovarn, števila zaposlenih, odnosih z Nissanom in tudi glede prihodnjih vodstvenih struktur. Od FCA so želeli dodaten čas za odločitev.

FCA je včeraj nato ponudbo za združitev umaknil. Kot neposredni razlog so navedli trenutne politične razmere v Franciji, ki tako združitev onemogočajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin