Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 11. 2019,
10.08

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39

2

Natisni članek

Renault espace Renault

Torek, 26. 11. 2019, 10.08

4 leta, 4 mesece

Prenova: renault espace

Uradno: Renault iz Slovenije umika ta znani model #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39

2

Družinski espace je kot prvi Renault dobil matrične žaromete in se hkrati s tehnološko nadgradnjo še samozavestneje postavil na vrh modelne družine. Žal prenovljeni espace ne bo zapeljal na naša tla, saj so se pri uvozniku odločili, da bo njegovo mesto v prodaji prevzel koleos.

Avtomoto Prodajni prvak Slovenije: to je pet plusov in nekaj minusov #video

Matrični žarometi LED za novega espacea | Foto: Renault Matrični žarometi LED za novega espacea Foto: Renault Prenovljeni renault espace bo kupce nagovarjal z malenkostno posodobljenim videzom in novimi tehnologijami.

Espace bo hkrati postal prvi Renault z matričnimi žarometi, hkrati pa prenova prinaša še vizualno spremenjene zadnje žaromete LED, nova platišča, malenkost drugačen zadnji odbijač in pri najbolje opremljeni različici initiale paris še drugačen nos avtomobila.

Pri slovenskem uvozniku Renaulta so nam potrdili, da espaca ne bodo več prodajali. Večina njegovih kupcev se je namreč raje odločila za koleosa.

Prvi renault z matričnimi žarometi LED

Večje spremembe je možno zaznati v potniški kabini. Že tako razkošna kabina je z novo osrednjo konzolo z novim predalom za drobnarije in novo 9,3-palčno večopravilno enoto z najnovejšim operacijskim sistemom Easy Connect postala še bolj uporabna. Sistem se zna sporazumevati s sistemoma android auto in apple carplay, prenovo pa zaključijo še povsem novi 10,2-palčni prilagodljivi digitalni merilniki.

Renault espace | Foto: Renault Foto: Renault

Že tako razkošna kabina je z novo osrednjo konzolo z novim predalom za drobnarije in novo 9,3-palčno večopravilno enoto z najnovejšim operacijskim sistemom Easy Connect postala še bolj uporabna.  | Foto: Renault Že tako razkošna kabina je z novo osrednjo konzolo z novim predalom za drobnarije in novo 9,3-palčno večopravilno enoto z najnovejšim operacijskim sistemom Easy Connect postala še bolj uporabna. Foto: Renault

Najbolje prodajani je initiale paris

Vse od leta 2015, ko je na cestaezapeljala zadnja generacija espacea, se je kar šestdeset odstotkov kupcev odločilo za najbolj prestižen paket opreme initiale paris. Posledično so več pozornosti namenili ravno temu paketu, ki je sedaj na voljo v dveh različnih usnjenih oblazinjenjih, 10-smerno nastavljivima sprednjima sedežema, ki poleg ogrevanja lahko še hladita in imata opcijsko masažne funkcije. Za manjši prenos hrupa v potniško kabino skrbijo še laminirana stranska stekla.

En motor mu je posodil megane RS

Motorno ponudbo sestavljajo tri opcije. Vstopno rešitev predstavlja 1,8-litrski štirivaljni bencinar, ki je že vgrajen v športnem megane RS in celo odličnem alpine A110. Povezan je izključno z dvosklopčnim samodejnim menjalnikom s sedmimi prestavami in ima 165 kilovatov. Dizelsko stran zastopa dvolitrski štirivaljni motor v dveh izvedenkah.

Med tehnološkimi nadgradnjami ima pomemben delež novi radarski tempomat, ki deluje med hitrostmi 0 do 160 kilometrov na uro ter se bo s funkcijo stop samodejno vozil tudi v zastojih.

Renault espace | Foto: Renault Foto: Renault

Renault espace | Foto: Renault Foto: Renault

Renault espace | Foto: Renault Foto: Renault

Ne spreglejte