Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 10. 2018,
6.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

1

Natisni članek

električna vozila Porsche

Nedelja, 21. 10. 2018, 6.00

5 let, 6 mesecev

Uradno: Porsche še z enim športnikom na elektriko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

1

Porsche je prižgal zeleno luč za začetek proizvodnje drugega električnega modela E cross turismo, ki se bo prihodnje leto pridružil taycanu. Zaradi povečanih proizvodnih zmogljivosti bodo pri Porscheju zaposlili dodatnih 300 ljudi.

Porsche je koncept E cross turismo predstavil na avtosalonu v Ženevi. | Foto: Porsche Porsche je koncept E cross turismo predstavil na avtosalonu v Ženevi. Foto: Porsche Zaposlili bodo še 300 ljudi

Porsche je pred nekaj dnevi potrdil, da bodo prihodnje leto začeli izdelovati svoj prvi električni model taycan. Zaradi povečane proizvodnje in povsem novih tehnik izdelave avtomobila bodo zaposlili 1200 ljudi. Včeraj so na sestanku upravnega odbora vodilni prižgali zeleno luč še za drugi porschejev električni model.

Ko bodo prihodnje leto začeli proizvodnjo modela E cross turismo v obratu Zuffenhausen, bodo morali zaposliti še dodatnih 300 ljudi. Skupno bodo zaradi izdelave dveh električnih modelov zaposlili 1500 ljudi.

Avtomoto Novi porsche, ki prinaša 1.200 zaposlitev
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
Avtomoto Uradno: Porsche se je odpovedal dizlom
Tesla
Avtomoto Porsche proti Tesli: Kdo proda več avtov?

Kot koncept predstavljen v Ženevi

Ko je Porsche na letošnjem avtosalonu v Ženevi razkril koncept E cross turismo in zraven poudaril, da gre za za proizvodnjo skoraj pripravljen avtomobil, ni nihče verjel tem optimističnim napovedim. Zdaj, ko so prižgali zeleno luč za izdelavo, pa Nemci hitro stopajo v svet električnih športnikov.

E cross turismo je drugi povsem električni model, ki bo s proizvodnega traku zapeljal prihodnje leto. | Foto: Porsche E cross turismo je drugi povsem električni model, ki bo s proizvodnega traku zapeljal prihodnje leto. Foto: Porsche

Skupna sistemska moč znaša 440 kilovatov, zato mission E cross turismo do stotice pospeši v 3,5 sekunde in doseže maksimalno hitrost 200 kilometrov na uro v manj kot 12 sekundah. Štirikolesni pogon z vektoriranjem navora ima več voznih profilov, za udobje potnikov pa skrbi zračno vzmetenje, ki lahko poviša oddaljenost od tal za dodatnih 50 milimetrov. S pomočjo vgrajene litij-ionske baterije in 800-voltne električne arhitekture mission E cross turismo lahko prevozi do 400 električnih kilometrov po ciklu NEDC, napolni pa se v le 15 minutah.
Ne spreglejte