SiolNET. Avtomoto Novice
0,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Bugatti Rimac

Uradno: Bugatti Rimac d.o.o. že posluje, sedež v Zagrebu

0,94

termometer

Bugatti Rimac
Mate Rimac je postal predsednik novega skupnega podjetja Bugatti Rimac. Foto: Bugatti Rimac

S prvim novembrom je bilo tudi uradno ustanovljeno novo skupno podjetje Bugatti Rimac, ki ima sedež v Zagrebu, njegov predsednik je Mate Rimac. Na Hrvaškem in v Franciji družba zaposluje 435 ljudi.

Štiri mesece po napovedi skupnega podjetja so ga zdaj tudi uradno ustanovili. Sedež Bugattija se seli na Hrvaško, kjer ga bo prevzela družba Rimac Automobili. Novo skupno podjetje Bugatti Rimac d.o.o. bo zdaj dobilo novega predsednika Mateja Rimca in uradni sedež družbe v Zagrebu. Obe podjetji bosta še naprej delovali samostojno. Rimac Automobili na Hrvaškem, Bugatti pa v Franciji, kar velja tako za tovarni kot tudi za prodajne kanale.

Avtomobili Porscheja, Rimac Automobili in Bugattija Avtomobili Porscheja, Rimac Automobili in Bugattija Foto: Bugatti Rimac Porsche je 45-odstotni lastnik novega skupnega podjetja

Mate Rimac je predsednik družbe, v nadzornem svetu pa sta še dva predstavnika Porscheja, to sta predsednik Oliver Blume in prvi finančnik Lutz Meschke.

Večinski, 55-odstotni lastnik novega skupnega podjetja je Rimac Group, preostalih 45 odstotkov lastništva ima družba Porsche. Lastniki Rimac Group so Porsche (22 odstotkov), Hyundai (11 odstotkov), Mate Rimac (35 odstotkov) in preostali vlagatelji (32 odstotkov).

Večina zaposlenih prihaja iz Hrvaške

Od leta 2018 je Bugatti sicer vodil Stephan Winkelmann, ki pa bo zdaj prevzel vodenje znamke Lamborghini. Prvi operativec podjetja Rimac Automobili je postal Christophe Piochon, ki je bil do zdaj pri Bugattiju odgovoren za proizvodnjo in logistiko. Poleg Rimca in Piochona bosta v upravi še Larissa Fleischer za področje financ in Emilio Scervo za področje tehnologije.

Bugati Rimac ima 435 zaposlenih, od tega jih 300 dela na Hrvaškem, 135 pa v Molsheimu v Franciji. Dodatnih 180 ljudi bo za skupno podjetje delalo iz Bugattijevega inženirskega centra v Wolfsburgu v Nemčiji.

Že čez dve leti se bo predvidoma sedež podjetja preselil v napovedani Rimac Campus na obrobju Zagreba, ki se bo razprostiral na 200 tisoč kvadratnih metrih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin