SiolNET. Avtomoto Novice
2,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tisoči porsche taycan na Norveškem

Ugodne cene, visok standard? Kupujejo jih kot vroče žemljice.

2,49

termometer

Porsche taycan Norveška |  | Foto: Porsche
Foto: Porsche

Neverjetno, toda Norvežani so kupili in prevzeli že tisoč Porschejevih taycanov. In za jubilejnega kupca je to že šesti porsche.

Porsche taycan Avtomoto Ekskluzivno: po Sloveniji z najbolj revolucionarnim porschejem #video

Taycan na Norveškem sicer stane vsaj 966 tisoč norveških kron (model 4S), kar pomeni dobrih 90 tisoč evrov.  | Foto: Porsche Taycan na Norveškem sicer stane vsaj 966 tisoč norveških kron (model 4S), kar pomeni dobrih 90 tisoč evrov. Foto: Porsche Norveška je že dolgo država, kjer se elektromobilnost razvija daleč najhitreje. To je na eni strani povezano z ugodno davčno politiko – ta visoko obdavčuje klasične avtomobile, električnim pa na primer oprošča DDV – a tudi visokim standardom tamkajšnjih voznikov.

Thomas Røed je tako Norvežan, ki je imel do zdaj v lasti že pet avtomobilov znamke Porsche. Vse je kajpak poganjal bencinski motor, zdaj pa je naročil še električnega taycana. To pa je tudi tisoči taycan, ki je do zdaj prispel na Norveško.

Kupec že tisočega taycana na Norveškem | Foto: Porsche Kupec že tisočega taycana na Norveškem Foto: Porsche

Koliko stane taycan na Norveškem in koliko v Nemčiji?

"Pričakujem enake vozne lastnosti kot pri drugih porschejih. O taycanu sem slišal že mnogo pozitivnega in komaj čakam na prvo vožnjo v hribih. Ne zanimajo pa me le surove zmogljivosti, temveč predvsem uživaška potovalna vožnja," je ob prevzemu povedal Røed.

Taycan na Norveškem sicer stane vsaj 966 tisoč norveških kron (model 4S), kar pomeni dobrih 90 tisoč evrov. Osnovni 911 carrera na Norveškem stane od 1,5 milijona norveških kron (140 tisoč evrov), 911 turbo pa že 2,7 milijona norveških kron (250 tisoč evrov).

V Nemčiji, kjer imajo tudi občutno nižji DDV, so klasični porscheji mnogo cenejši. Taycan resda stane od 103 tisoč evrov (več kot na Norveškem). Enako osnovno ceno ima v Nemčiji tudi 911 carrera, za 911 turbo pa je treba odšteti vsaj 180 tisočakov – te cene pa so znatno pod norveškimi.

Video – s taycanom po Sloveniji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin