Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
22. 10. 2015,
6.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Uber Zagreb

Četrtek, 22. 10. 2015, 6.59

8 let

Uber od danes uradno v Zagrebu, prva vožnja ob 12.00

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes ob 12. uri bo Uber začel delovati v Zagrebu, potrebno aplikacijo za iskanje prevozov si je v zadnjih mesecih naložilo 12 tisoč Hrvatov. Vozili bodo licencirani taksisti.

Zagreb že ima 1.360 potencialnih in licenciranih taksistov, koliko jih bo prestopilo na stran Uberja?

Čeprav niti Evropska komisija še ni dala odgovora, ali je ameriški startup Uber dejansko ponudnik taksi storitev ali le spletna storitev za iskanje ter nudenje prevozov, ameriški fenomen danes uradno vstopa na hrvaški trg. Natanko ob 12. uri bo Uber, za katerega so se vozniki v zadnjem obdobju že lahko prijavili, začel delovati in nuditi svoje storitve.

V Zagrebu bodo Američani vzpostavili sistem uberX, ki vključuje že licencirane voznike taksijev. Vsak, ki torej že ima potrebno licenco, bo lahko prestopil na stran Uberja. Po poročanju Jutarnjega lista je v Zagrebu trenutno 1.360 licenciranih voznikov taksijev. Vsak uporabnik sistema bo lahko zdaj voznike ocenjeval prek aplikacije takoj po koncu vožnje.

Uber napoveduje tudi cenejšo storitev prevozov

Uber sicer najpogosteje navdušuje s preprostostjo in preglednostjo storitve, a Loic Amado, ki je zaslužen za prodor Uberja na tuje trge, napoveduje tudi od 20 do 25 odstotkov cenejšo storitev. Uber je storitev na Hrvaškem uspel zagnati v manj kot dveh mesecih. Kot prvi naj bi danes storitev preskusil podjetnik in zagovornik mobilnosti prihodnosti Saša Cvetojević, ki je bil tudi prvi Hrvat, ki si je kupil teslo S.

Uber iz Zagreba tudi v druga hrvaška mesta?

Kot je povedal Amado, si je aplikacijo Uber na svoj pametni telefon v zadnjih mesecih že naložilo 13 tisoč Hrvatov. Uber veliko stavi na turiste in že prihodnje leto bi se lahko sistem iz Zagreba razširil tudi v Dubrovnik in nekatere otoke.

Uber je od danes na voljo v 21 državah članicah Evropske unije, skupno pa na 62 različnih trgih in 340 mestih.

Ne spreglejte