SiolNET. Avtomoto Novice
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi v Tesline avtomobile Slovencev kmalu YouTube in Netflix

0,28

termometer

Tesla model 3 | Zaslon v modelu 3 ima ločljivost 1.920 x 1.200 točk. | Foto: Gašper Pirman
Zaslon v modelu 3 ima ločljivost 1.920 x 1.200 točk. Foto: Gašper Pirman

Tesla bo po novi nadgradnji infozabavnega sistema v svojem modelu 3 omogočila predvajanje televizijskih vsebin z YouTuba in Netflixa. Predvajanje ne bo mogoče med vožnjo.

Tesla 3 Avtomoto Hit poletja: 1.600 km, do Slovenije so se ustavili petkrat #foto

Tesla je v drugem četrtletju kupcem dostavila 77.634 tisoč modelov 3, s katerimi sicer ne zasluži več toliko kot z večjima ter dražjima modeloma S in X. Med najopaznejšimi elementi v notranjosti zelo minimalistično zasnovanega avtomobila je vodoravni digitalni zaslon na dotik, ki je precej bolj primeren za predvajanje tako videovsebin kot tudi za računalniške igre.

Tesla je v drugem četrtletju kupcem dostavila 77.634 tisoč modelov 3, nekaj se jih vozi tudi že s slovenskimi registrskimi oznakami. | Foto: Gregor Pavšič Tesla je v drugem četrtletju kupcem dostavila 77.634 tisoč modelov 3, nekaj se jih vozi tudi že s slovenskimi registrskimi oznakami. Foto: Gregor Pavšič

Bi v avtomobilu gledali videe s platform, kot sta YouTube in Netflix?

  • Da, med čakanjem v avtomobilu bi bila to dobra sprostitev. 26 glasov
    57,78%
  • Ne, televizijo raje gledam doma. 19 glasov
    42,22%
Oddanih 45 glasov

Avtomobilski zaslon idealnih mer za gledanje videa HD

Elon Musk je prek Twitterja potrdil, da bo v modelu 3 mogoče kmalu predvajati tudi vsebine z YouTuba in plačljivega Netflixa. Obe platformi sta precej razširjeni tudi v Sloveniji, kjer so prvi kupci tudi že dobili Teslin električni avtomobil.

Zaslon v modelu 3 ima ločljivost 1.920 x 1.200 točk. Ker spodnji del po višini odreže 200 točk, ostane za ogled natančna velikost za videe HD – to je 1.920 x 1.080.

Za zdaj le ob parkiranem avtomobilu

Pri Tesli so potrdili, da bo za zdaj predvajanje teh vsebin mogoče le ob parkiranem avtomobilu. Celotno vozilo so sicer zasnovali tudi že z mislijo na avtonomno vožnjo, katere del lahko morda nekoč postane tudi gledanje televizije med "vožnjo".

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin