SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toyota yaris – malček zadržanost menjal za strast

1

termometer

 | Foto:
Pomlajen in samozavestnejši yaris je že od avgusta na voljo slovenskim kupcem. Toyota za malčka v katerega prenovo je vložila 85 milijonov evrov, zahteva od 10.200 evrov naprej.

Nad razvojem novinca roko držala Evropa

Ker je roko nad prenovo držala Toyotina evropska centrala, je yaris v prvi vrsti uslišal najzahtevnejše, evropske kupce. Praksa pa pravi, da dobra prodaja na trgih stare celine, skoraj zagotovo pomeni uspeh tudi drugod po svetu.

Toyota je yarisa prenovila po dobrih treh letih in malčku tretje generacije poleg občutno drznejših potez in tako imenovane X maske, ki jo je z blažjimi potezami napovedal že verso, za izrazito odločnostjo pa uveljavil novi aygo, namenila tudi številne druge izboljšave povezane predvsem z udobjem, kakovostnejšo kabino in izboljšanimi voznimi lastnostmi.

Ena oblika, sedem različnih stopenj opreme

Yaris bo po novem na voljo le v eni obliki (pred prenovo se je hibridna izvedba razlikovala od običajne), poganjali pa ga bodo štrije različni pogonski agregati (tabela).

Malček, ki se je v Sloveniji v vseh treh generacijah prodal že več kot 10-tisočkrat, bo izpolnjeval tudi zahtevnejše želje po izdatni personalizaciji.

Kupci bodo lahko izbirali med sedmimi različnimi stopnjami opreme, uvoznik pa glede na izkušnje pričakuje največ zanimanja za izvedbo z 1,33-litrskim motorjem s paketom sol.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin