Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Nedelja,
11. 9. 2016,
10.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Tehno Avtomoto Toyota

Nedelja, 11. 9. 2016, 10.26

6 let, 7 mesecev

Večji nadzor nad službenimi vozili poceni njihovo uporabo

Toyota: sistem za večji nadzor službenih vozil zmanjša stroške

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Toyota proace verso prva vožnja | Foto Toyota

Foto: Toyota

Novi dostavnik toyota proace tudi v Sloveniji računa na podjetja, na velike, pa tudi manjše flote službenih vozil. V tem segmentu pa na uspešnost modela vpliva stroškovna učinkovitost. Da bi šef voznega parka kar najlažje nadziral in načrtoval dogajanje v floti proace, ponuja novost: sistem on-line tovarniške telemetrije Toyota Probusiness.

Nadzor nad hitrostjo, relacijami, slogom vožnje …

Za mesečno naročnino okoli 15 evrov je mogoče v vozilo namestiti info enoto, ki je povezana s CAN-vodili nadzora vozila in praktično v realnem času v centralo voznega parka ali pa na tablico, telefon oz. osebni računalnik menedžerja flote službenih vozil pošilja lokacijo vozila, zapise poti, porabo goriva, hitrost vožnje in z analizo vozniškega sloga opozarja tudi na morebitne elemente nevarne vožnje posameznega voznika.

S pomočjo teh podatkov in obvestil o stanju vozila je mogoče izboljšati porabo goriva, slog vožnje prilagoditi v smeri varčnejših relacij in lažje načrtovati vzdrževanje flote, saj podatki vsebujejo tudi obvestila o potrebnem vzdrževanju.

Slovenski uvoznik računa, da bo še letos na naše ceste poslal okoli 20 dostavnikov, prihodnje leto pa namerava prodati okoli 40 proaceov. Uspeh modela bo v veliki meri odvisen tudi od potniške, z družinskim paketom family opremljene različice verso. Ta ima zaradi šestih sidrišč isofix za otroške sedeže precej potenciala kot osebni avtomobil za velike družine in tudi kot kombi za šolske prevoze, društva. Verso v Slovenijo pride prihodnje leto, pri uvozniku pa pravijo, da bo cenovni prag pod 30 tisoč evri.  | Foto: Toyota Slovenski uvoznik računa, da bo še letos na naše ceste poslal okoli 20 dostavnikov, prihodnje leto pa namerava prodati okoli 40 proaceov. Uspeh modela bo v veliki meri odvisen tudi od potniške, z družinskim paketom family opremljene različice verso. Ta ima zaradi šestih sidrišč isofix za otroške sedeže precej potenciala kot osebni avtomobil za velike družine in tudi kot kombi za šolske prevoze, društva. Verso v Slovenijo pride prihodnje leto, pri uvozniku pa pravijo, da bo cenovni prag pod 30 tisoč evri. Foto: Toyota

Samo strošek goriva naj bi bil za 20 odstotkov nižji

Natančen nadzor nad uporabo službenega vozila po izračunih Toyote prinese tudi do 20 odstotkov manjšo porabo goriva, odgovornejše ravnanje s tehniko, manj možnosti okvare in posledično precej nižje stroške obratovanja flote. Ob virtualni prisotnosti šefa v kabini pač najhitrejši avtomobil na makadamu ni več službeni avtomobil, kot govori šala profesionalnih voznikov, v kateri je verjetno kar precej resnice.

Video: Oglejte si, kako deluje sistem tovarniške telemetrije Toyota Probusiness

Ne spreglejte