SiolNET. Avtomoto Novice
2,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nemške tovarne: namesto motorjev izdelava avtomobilov

To je nova strategija BMW, ki veseli Avstrijce

2,32

termometer

BMW iX
Foto: BMW

BMW bo predelal svoje nemške tovarne, ki bodo izdelovale vsaj po en električni avtomobil. Del proizvodnje klasičnih motorjev bodo preselili tudi v Avstrijo.

Medtem ko so Britanci potrdili odločitev, da v letu 2030 ukinejo prodajo bencinskih in dizelskih novih avtomobilov, bo nemška vlada v prehod na elektrificirane pogone namenila tri milijarde evrov. BMW je razkril načrte, kako bodo tem izzivom prilagodili delovanje svojih tovarn.

Njihova tovarna v Münchnu, kjer trenutno izdelujejo štiri-, šest-, osem- in dvanajstvaljne motorje z notranjim izgorevanjem, bodo do leta 2026 predelali za izdelavo novih električnih avtomobilov. Investicija v tovarno bo znašala 400 milijonov evrov.

Velika Britanija električni avtomobili Avtomoto Uradno: Britanski ne "fosilnim" avtom, zakaj jim lahko uspe?

Selitev proizvodnje motorjev v avstrijski Steyr

“Do konca leta 2022 bo vsaka naša tovarna izdelovala vsaj en električni avtomobil,” je pojasnil Milan Nedeljković, član uprave BMW za proizvodnjo.

Proizvodnjo osemvaljnih in dvanajstvaljnih motorjev bo BMW preselil iz Münchna v angleški Hams Hall, preostale motorje pa bodo izdelovali v avstrijskem Steyru.

Bavarci bodo dobili največji del investicij. Novi BMW i4 bodo izdelovali v Münchnu, električni različici serij 5 in 7 v Dingolfingu, električnega X1 pa v Regensburgu.

Tovarni v Regensburgu in Lepzigu bosta lahko sestavljali tudi baterijske module, v Leipzigu bodo začeli izdelovati tudi mini countrymana.

Carlos Tavares Avtomoto Izkušeni menedžer: Vsi ne bodo preživeli desetletja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin