SiolNET. Avtomoto Novice
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Carlos Tavares

Izkušeni menedžer: Vsi ne bodo preživeli desetletja

1,28

termometer

Carlos Tavares
Carlosu Tavaresu je uspelo izboljšati poslovanje koncerna PSA Peugeot Citroen, ki vključuje tudi znamki DS in Opel. Foto: Reuters

Carlos Tavares, predsednik koncerna PSA Peugeot Citroen, o izzivih avtomobilske industrije v naslednjem desetletju. "Vse znamke ne bodo preživele," trdi izkušeni Francoz.

Carlos Tavares Foto: Reuters Carlos Tavares je podal svoje mnenje glede izzivov v avtomobilski industriji v naslednjem desetletju. Med videokonferenco na Reutersovem srečanju avtomobilskega sektorja je napovedal še več konsolidacij znotraj industrije, ki bodo posledica potrebnih vlaganj v elektromobilnost. Ob tem je izrazil skrb, da vsi obstoječi proizvajalci avtomobilov ne bodo preživeli naslednjega desetletja.

Za koncern PSA Peugeot Citroen je pojasnil, da v razvoj motorjev z notranjim izgorevanjem ne vlagajo več in da bodo predčasno izpolnili zahteve Evropske unije glede zniževanja izpustov CO2.

Stellantis bo moral izboljšati svoj položaj na Kitajskem

Tavares poudarja potrebo po prilagajanju novim trendom in zahtevam, le najbolj evolucijsko prilagodljive znamke pa bodo po njegovem mnenju uspešne. Veliko pričakuje od združitve koncerna PSA s koncernom Fiat Chrysler, ki bosta skupaj nastopala pod imenom Stellantis in predstavljala četrtega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu.

Ena od prvih nalog Stellantisa bo izboljšanje položaja na Kitajskem, največjem avtomobilskem trgu na svetu. Stellantis se bo predvidoma usmeril v zmanjšanje števila znamk, modelov in tudi tovarn na Kitajskem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin