SiolNET. Avtomoto Novice
1,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Teslin model 3 v Evropo februarja s ceno 60 tisoč evrov

Tesla v Evropi: že s prvim avtom ugnala Nemce

1,98

termometer

tesla S P100D | Model S je bil po roadsterju drugi Teslin avtomobil, ki je pomenil tudi pravo prelomnico v avtomobilski industriji. | Foto: Tesla Motors
Model S je bil po roadsterju drugi Teslin avtomobil, ki je pomenil tudi pravo prelomnico v avtomobilski industriji. Foto: Tesla Motors

Tesli je v Evropi z modelom S že uspelo prodajno premagati nemški avtomobilski premijski trojček, bo njihovo prodajno pogačo zmanjšala tudi z novim modelom 3?

Tesla model 3 Avtomoto Za teslo 3 tudi v Sloveniji 60 tisoč evrov?

Premijski avtomobilski trg je v Evropi domena treh nemških avtomobilskih znamk Mercedes-Benz, BWW in Audi, vsaj pri avtomobilih najvišjega dimenzijskega razreda pa je vse tri letos premagala Tesla. Evropejci so namreč kupili več njihovih električnih modelov S kot Mercedes-Benzovih razredov S, BMW-jevih serij 7 in Audijevih limuzin A8. Tesla je prav z modelom S (svojim drugim modelom po roadsterju) začela svojo preobrazbo globalne avtomobilske industrije.

Elektrika premagala elitne limuzine nemškega trojčka

V prvih desetih mesecih letošnjega leta je namreč Tesla v Evropi prodala 13.209 modelov S, kažejo podatki družbe JATO Dynamics. Mercedes-Benz je v enakem obdobju prodal 12.688 razredov S, BMW 8.221 serij 7 in Audi 4.854 modelov A8. Model S je bil prav električna izvedenka premijskih avtomobilov, s katerim so tradicionalne znamke najprej ugnali v ZDA.

Tesla je dodatno v Evropo prodala še 8.801 model X, ki je crossover izvedenka na ravni modela S. Skupne prodajne številke so pri nemških znamkah seveda bistveno višje, saj imajo v ponudbi tudi več deset različnih modelov.

Prodaja od januarja do oktobra 2018:

 

Prodaja 2018

Tesla S

13.209

Mercedes-benz razred S

12.688

BMW serije 7

8.221

Audi A8

4.854

Teslin model 3 je v Evropi s svojo drugačnostjo že naletel na veliko zanimanja. | Foto: Teslin model 3 je v Evropi s svojo drugačnostjo že naletel na veliko zanimanja.

Tesla model 3 bo sprva stala vsaj 60 tisoč evrov

Tesla bo februarja v Evropo prvič pripeljala novi električni model 3. Ta bo s ceno vsaj 60 tisočakov naprej (subvencija ni vključena) tekmec prav premijskim limuzinam nemških znamk, torej BMW-ju serije 3, Mercedes-Benzu razreda C in Audiju A4. Na trgu električnih vozil bo Tesla z novim avtomobilom v Evropi predvidoma izgubila tudi del lastne prodaje modela S.

Teslo 3 bodo v Evropi najprej dobili Norvežani, Švicarji in Nemci. Sprva bodo prodajali dražjo izvedbo za 60 tisočakov, cenejša bo na voljo poleti.

Tesla model 3 Avtomoto Bili smo v ZDA in sedeli v tesli 3 #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin