Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
10. 12. 2018,
7.31

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Natisni članek

Tesla Prodaja avtomobilov

Ponedeljek, 10. 12. 2018, 7.31

5 let, 4 mesece

Teslin model 3 v Evropo februarja s ceno 60 tisoč evrov

Tesla v Evropi: že s prvim avtom ugnala Nemce

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

tesla S P100D | Model S je bil po roadsterju drugi Teslin avtomobil, ki je pomenil tudi pravo prelomnico v avtomobilski industriji. | Foto Tesla Motors

Model S je bil po roadsterju drugi Teslin avtomobil, ki je pomenil tudi pravo prelomnico v avtomobilski industriji.

Foto: Tesla Motors

Tesli je v Evropi z modelom S že uspelo prodajno premagati nemški avtomobilski premijski trojček, bo njihovo prodajno pogačo zmanjšala tudi z novim modelom 3?

Tesla model 3
Avtomoto Za teslo 3 tudi v Sloveniji 60 tisoč evrov?

Premijski avtomobilski trg je v Evropi domena treh nemških avtomobilskih znamk Mercedes-Benz, BWW in Audi, vsaj pri avtomobilih najvišjega dimenzijskega razreda pa je vse tri letos premagala Tesla. Evropejci so namreč kupili več njihovih električnih modelov S kot Mercedes-Benzovih razredov S, BMW-jevih serij 7 in Audijevih limuzin A8. Tesla je prav z modelom S (svojim drugim modelom po roadsterju) začela svojo preobrazbo globalne avtomobilske industrije.

Elektrika premagala elitne limuzine nemškega trojčka

V prvih desetih mesecih letošnjega leta je namreč Tesla v Evropi prodala 13.209 modelov S, kažejo podatki družbe JATO Dynamics. Mercedes-Benz je v enakem obdobju prodal 12.688 razredov S, BMW 8.221 serij 7 in Audi 4.854 modelov A8. Model S je bil prav električna izvedenka premijskih avtomobilov, s katerim so tradicionalne znamke najprej ugnali v ZDA.

Tesla je dodatno v Evropo prodala še 8.801 model X, ki je crossover izvedenka na ravni modela S. Skupne prodajne številke so pri nemških znamkah seveda bistveno višje, saj imajo v ponudbi tudi več deset različnih modelov.

Prodaja od januarja do oktobra 2018:

 

Prodaja 2018

Tesla S

13.209

Mercedes-benz razred S

12.688

BMW serije 7

8.221

Audi A8

4.854

Teslin model 3 je v Evropi s svojo drugačnostjo že naletel na veliko zanimanja. | Foto: Teslin model 3 je v Evropi s svojo drugačnostjo že naletel na veliko zanimanja.

Tesla model 3 bo sprva stala vsaj 60 tisoč evrov

Tesla bo februarja v Evropo prvič pripeljala novi električni model 3. Ta bo s ceno vsaj 60 tisočakov naprej (subvencija ni vključena) tekmec prav premijskim limuzinam nemških znamk, torej BMW-ju serije 3, Mercedes-Benzu razreda C in Audiju A4. Na trgu električnih vozil bo Tesla z novim avtomobilom v Evropi predvidoma izgubila tudi del lastne prodaje modela S.

Teslo 3 bodo v Evropi najprej dobili Norvežani, Švicarji in Nemci. Sprva bodo prodajali dražjo izvedbo za 60 tisočakov, cenejša bo na voljo poleti.

Tesla model 3
Avtomoto Bili smo v ZDA in sedeli v tesli 3 #foto
Ne spreglejte