SiolNET. Avtomoto Novice
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tesla rekordno: bo Musk od zdaj lažje spal?

1,05

termometer

Po precej slabem začetku leta so pri Tesli dvignili tempo in podrli svoj prodajni rekord za pet tisoč avtomobilov. V drugem četrtletju so izdelali 87 tisoč avtomobilov in jih prodali še osem tisoč več.

Po slabih prvih treh mesecih je Tesla dvignila svoje prodajne številke in podrla prodajni rekord. Po slabih prvih treh mesecih je Tesla dvignila svoje prodajne številke in podrla prodajni rekord. Foto: Gregor Pavšič

Delnice so poskočile 

Po turbolentnem prvem četrtletju, ko so pri Tesli pridelali kar nekaj sto milijonov evrov izgube in so številni pričakovali novo negativno četrtletje, je Elon Musk uspel negativen trend prekiniti v stilu. Od aprila do junija so proizvedli rekordno število avtomobilov – 87.048. Prodali so jih še nekoliko več – 95.200 – in tako za pet tisoč avtomobilov presegli dozdajšnji rekord. Zaradi dobrih poslovnih rezultatov je delnica Tesle takoj zrasla za osem odstotkov.

Prodaja po modelih:

  Proizvodnja Dobavljena vozila
Model S/X 14.517 17.650
Model 3 72.531 77.550
Skupaj 87.048 95.200

V prvih treh mesecih je Tesla prodala 50.900 modelov 3 in 12.100 modelov S in X. Ob pogledu na zgornje številke je prirastek naravnost neverjeten, za povečanje prodaje pa se morajo zahvaliti odlični prodaji v Evropi in predvsem na Kitajskem. Zaradi izteka prvega četrtletja so morali prodanih 7.400 vozil prišteti v drugo četrtletje, v primerjavi z enakim obdobjem lani pa je Tesla prodala za 217 odstotkov več avtomobilov.

Elon Musk Avtomoto Spet velik minus za Teslo: bo skriti adut prodaja v EU? #foto tesla 3 Avtomoto Podvig Slovencev z novo teslo 3, "čudom" Elona Muska Euro NCAP tesla 3 Avtomoto Razbili so teslo in postavili nov varnostni rekord

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin