Tesla je v Mariboru svojim kupcem postavila šest novih hitrih polnilnic

Na bencinskem servisu na avtocesti mimo Maribora so postavili novih šest Teslinih električnih polnilnic, ki so namenjena voznikom njihovih električnih avtomobilov.

Novih šest Teslinih polnilnic ob avtocesti mimo Maribora Novih šest Teslinih polnilnic ob avtocesti mimo Maribora Foto: Gregor Pavšič

Slovenija ima kljub majhnosti že 18 Teslinih hitrih polnilnic

Na bencinskem servisu Petrola ob štajerski avtocesti, ki pelje proti Mariboru iz smeri Šentilja oziroma Prekmurja, so postavili šest novih Teslinih polnilnic. V Sloveniji, kjer sicer razdalja med Fernetiči in Šentiljem znaša le okrog 230 kilometrov, imamo tako že 18 hitrih polnilnicah na treh različnih lokacijah.

Vozniki s teslami lahko baterijo svojih avtomobilov polnijo tudi na Kozini in v Ljubljani. Za nove kupce tesel bo na njih brezplačna le še določena količina električne energije, dodaten strošek pa bo doletel tudi voznika, ki bo po koncu polnjenja "pozabil" avtomobil na predvidenem parkirnem mestu za polnjenje.

Lokacije Teslinih polnilnic v okolici Slovenije. Lokacije Teslinih polnilnic v okolici Slovenije. Foto: Tesla Motors

Električne polnilnice kot priprava na prihod modela 3

V širši okolici Slovenije je trenutno za voznike Teslinih avtomobilov že dobro poskrbljeno. V Italiji imajo hitre polnilnice v Palmanovi, Hrvati jih imajo v Senju, Avstrijci pa tudi v Beljaku, Gradcu, Salzburgu, na Dunaju … Tesla mrežo polnilnic sicer širi tudi zaradi možnosti potovanja po Evropi in ne zgolj zaradi potreb domačih voznikov.

V zadnjih dveh letih je bilo po podatkih Sekcije uvoznikov pri Trgovinski zbornici Slovenije v Sloveniji prvič registriranih 19 tesel model S. Ta mesec predvidoma na slovenske ceste prihaja tudi prvi Teslin model X, Tesla pa je iz Slovenije lani dobila tudi vsaj okrog 50 predplačil za novi model 3.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • alfa650 / 25.03.2017. ob 14:37

    In koliko časa traja polnjenje na polnilnici,ali nekaj minutk,kot pri ,,tankanju''bencina/dizla?Če ne,nočem el.avtomobila,ker ne mislim čakati na polnilnici nič dalj,kot pri omenjenih,naj si el.avte izdelovalci ,,zataknejo'' nekam!!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano