SiolNET. Avtomoto Novice
1,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novost v Zagrebu: test "drive-in" z avtomobilom

1,03

termometer

testiranje koronavirus drive in | Pri zavodu so poudarili, da testiranje opravljajo v avtomobilih testiranih oseb, kar izboljšuje varnost teh oseb in tudi varnost zdravstvenih delavcev. | Foto: Učni zavod za javno zdravje dr. Andrija Štampar
Pri zavodu so poudarili, da testiranje opravljajo v avtomobilih testiranih oseb, kar izboljšuje varnost teh oseb in tudi varnost zdravstvenih delavcev. Foto: Učni zavod za javno zdravje dr. Andrija Štampar

V Zagrebu so uredili hitro in enostavno testiranje za okužbo na novi koronavirus, pri katerem sploh ni treba izstopiti iz osebnega avtomobila.

Tovrstno testiranje so uvedli pred zgradbo Učnega zavoda za javno zdravje dr. Andrija Štampar. Napotnico za testiranje lahko Hrvati dobijo pri zdravnikih družinske medicine.

drive in cerkev Avtomoto Nova ideja iz ZDA: k maši kar z avtomobilom

Posameznik ostane v avtomobilu

Več testiranih oseb je najboljši ukrep za zgodnjo diagnostiko in preventivo pred okužbami z novim koronavirusom. Zato bo tudi nova metoda testiranja v avtomobilih pripomogla k hitrejšemu odkrivanju okuženih oseb. Pri zavodu so poudarili, da testiranje opravljajo v avtomobilih testiranih oseb, kar izboljšuje varnost teh oseb in tudi varnost zdravstvenih delavcev. Gre za enega od dodatnih ukrepov v izrednih okoliščinah, kot je epidemija novega koronavirusa, za zaščito zdravja državljanov, so še zapisali.

Na Hrvaškem so imeli sicer danes 867 potrjenih okužb z novim koronavirusom. Do zdaj so naredili sedem tisoč testov, od tega zadnji dan 600. Z uvedbo testiranj, pri katerih posameznik ostane v avtomobilu, želijo povečati predvsem preventivne ukrepe proti morebitnemu širjenju okužbe.

Video - testiranje "drive-in" v Zagrebu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin