SiolNET. Avtomoto Novice
9,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vojaška akcija Defender 2020

Takega premika vojske prek Evrope ni bilo že 25 let

9,41

termometer

tank
Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

Zveza NATO bo spomladi izvajala svoj največji vojaški premik v zadnjih 25 letih, na udaru bodo predvsem avtoceste v Nemčiji.

Autobahn Avtomoto Omejitve hitrosti v Nemčiji: stališče, ki obeta spremembe?

Nemški mediji pred spomladansko vajo Defender 2020 opozarjajo, da čaka nemško avtocestno infrastrukturo ena največjih obremenitev v zadnjih desetletjih. Skupno bodo prek države peljali 33 tisoč vozil in zabojnikov. Vaja zveze NATO bo sicer potekala na vojaških vadbenih poligonih v Nemčiji, na Poljskem, v baltskih državah in Gruziji.

Na poti bo vojaško osebje iz 18 držav

Skupno bo na poti proti vzhodnoevropskim državam okrog 37 tisoč pripadnikov vojske, ki prihajajo iz 18 različnih držav. Samo iz ZDA prihaja 20 tisoč vojakov, skupna pot pa bo znašala vse do štiri tisoč kilometrov. Med prevoznimi sredstvi bodo tudi vozila z maso do 130 ton.

Nemški ADAC sporoča, da bodo vojaške kolone večinoma sicer potovale predvsem ponoči. Preostali udeleženci prometa morajo predvsem skrbeti, da vojaških kolon ne ločujejo. Taka kolona mora tudi v celoti prečkati križišče, ne glede na morebiti že prižgano rdečo luč na semaforju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 42
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin