Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
17.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Renault Revoz Športni Avtomoto Urbani Atomoto

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 17.05

6 let, 7 mesecev

Tovarna Revoz predstavlja najzmogljivejšo različico novega twinga

Strupeni twingo GT iz Novega mesta – vozniška zabava s 110 "konji" in zadnjim pogonom

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Renault twingo GT - Tovarna Revoz predstavlja najzmogljivejšo verzijo novega twinga | Foto Renault

Foto: Renault

V Revozu bodo izdelovali tudi najbolj nabrušenega twinga. Slovenska tovarna je dobila zeleno luč za različico twingo GT. Oblikovan po dinamični študiji Twin’Run ter poskočen in uren kot gorjanski škrat s 110 "konji", speljanimi na zadnji kolesni par. Najbolj strupen dolenjček si želi dati vetra ovinkom, kot tak bo zaradi pogonske zasnove precej izstopal med hitrimi malčki.

Okretnost je lepa čednost, dodatna moč in navor pa vozniška začimba

Renault bo najbolj nabritega twinga GT svetu prvič predstavil na letošnji prireditvi Goodwood Festival of Speed, ki bo od 23. do 26. junija v angleški grofiji West Sussex. | Foto: Renault Renault bo najbolj nabritega twinga GT svetu prvič predstavil na letošnji prireditvi Goodwood Festival of Speed, ki bo od 23. do 26. junija v angleški grofiji West Sussex. Foto: Renault

Ključna prednost dinamičnega twinga GT, ki ga izdelujejo v novomeški tovarni Revoz, je seveda tista značilna okretnost, ki mu jo prinese pogon na zadnji kolesi. K temu zdaj dodajte vozniški bonus dodatno prilagojenega podvozja in bencinskega trivaljnika serije energy TCe s prostornino 898 kubičnih centimetrov, katerega največjo moč so inženirji oddelka Renault Sport Cars povečali na 81 kilovatov oziroma 110 "konjev", največji navor pa na 170 njutonmetrov. Ne pozabite, da gre za avtomobilskega malčka.

Več moči in navora so dosegli s predelavo dovoda zraka ter prilagoditvijo računalniškega krmiljenja motorja in prestavnih razmerij. Obljubljajo, da bo twingo GT ponujal zelo doživeto vozniško izkušnjo z lahkotnim in odzivnim ter živahno vrtečim se motorjem.

Twingo GT je na voljo v štirih karoserijskih barvah: novi oranžni (Orange Piment), lunino sivi (Gris Lunaire), globinsko črni (Noir Profond) in ledeniško beli (Blanc Glacier). Za poudarek športnosti je notranjost ozaljšana z oranžnimi detajli, pragova vrat imata oblogo z napisom Renault Sport, stopalke so iz aluminija, glava prestavne ročice pa iz zlitine zamak. | Foto: Renault Twingo GT je na voljo v štirih karoserijskih barvah: novi oranžni (Orange Piment), lunino sivi (Gris Lunaire), globinsko črni (Noir Profond) in ledeniško beli (Blanc Glacier). Za poudarek športnosti je notranjost ozaljšana z oranžnimi detajli, pragova vrat imata oblogo z napisom Renault Sport, stopalke so iz aluminija, glava prestavne ročice pa iz zlitine zamak. Foto: Renault

Bo znal pobalinsko drseti, bo kralj nočnih ulic?

Podoba, ki jo je navdihnila oblikovalska študija Twin’Run. | Foto: Renault Podoba, ki jo je navdihnila oblikovalska študija Twin’Run. Foto: Renault

Vozniški zanesenjaki si verjetno že manejo roke. Majhen avtomobilček z močnim motorjem in pogonom zadaj pomeni kar precej potenciala za drifterske vozniške vložke. Inženirji niso pozabili na skrite želje mladcev in podvozje prilagodili bolj dinamičnemu tempu. Spremenili so obese in malce dirkaške duše namenili tudi varnostni elektroniki, ki bdi nad tem, da zadeve na cesti ne bi ušle izpod nadzora.

Zato bo twingo GT imel prilagojene nastavitve delovanja sistema za nadzor stabilnosti ESP ter variabilnega volanskega servosistema. Na Dolenjskem obljubljajo živahne vozne lastnosti in odzivno podvozje ter volan, ki naj bi zagotavljal natančno vodljivost in odlično lego na cesti. Komaj čakamo, da se z njim zapodimo proti Vahti, na Gorjance.

 

Ne spreglejte