SiolNET. Avtomoto Novice
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štirje novi audiji: poudarek je na zadnji črki e #foto

0,30

termometer

Audi bo okupiral avtosalon v Ženevi s štirimi priključnimi hibridi - Q5, A6, A7 in A8 TFSI e. Prav vsi imajo vgrajeno baterijo kapacitete 14,1 kilovatne ure in lahko izključno na električno energijo prevozijo do 40 kilometrov.

Na avtosalonu v Ženevi bo Audi predstavil štiri priključne hibride, ki bodo nosili dodatno oznako e. Na avtosalonu v Ženevi bo Audi predstavil štiri priključne hibride, ki bodo nosili dodatno oznako e. Foto: Audi

40 kilometrov električnega dosega

Najdražji izmed četverice je A8 L 60 TFSI e, ki ga bo poganjal trilitrski šestvaljni motor, sparjen s sinhronim elektromotorjem, baterijo s kapaciteto 14,1 kilovatne ure in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Skupna sistemska moč se ustavi pri 443 "konjih" in 699 njutonmetrih navora. Izključno na električno energijo lahko prevozi do 40 kilometrov.

Poleg oznake e je pri trojici Q5 50 TFSI, A6 TFSI in At 50 TFSI mogoče izbirati še med dvema vrstama pogona. Šibkejši comfort prinaša 295 "konjev" in 450 njutonmetrov navora, močnejša različica z oznako 55 TFSI e pa prinaša 363 "konjev" in 500 njutonmetrov navora. Ne glede na izbrano različico imajo Q5, A6 in A7 enak električni doseg kot največji in najmočnejši A8 L. Enaka sta tudi baterija in elektromotor, ki je skrit v dvosklopkovni menjalnik.

Audi e-tron Avtomoto 100 tisočakov: kakšen bo audi prihodnosti v Sloveniji?

Trije dodatni vozni programi

Najnovejši Audijevi priključni hibridi so pridobili tudi tri nove vozne programe - EV, auto in hold. V programu EV vozilo poganja izključno električna energija, v načinu auto je pogon zmožen samodejno preklapljati med bencinskim motorjem in elektromotorjem ter s tem povečevati učinkovitost, v načinu hold pa bencinski motor skrbi za konstantno vzdrževanje napolnjenosti baterije.

Lastniki bodo lahko avtomobil polnili doma s hitrostjo do 7,2 kilovata, v veliko pomoč pa jim bo tudi polnilno omrežje e-tron, ki je na voljo v osemnajstih evropskih državah.

Vozniki bodo lahko uporabljali Audijeve polnilnice, ki so nameščene v osemnajstih evropskih državah. Vozniki bodo lahko uporabljali Audijeve polnilnice, ki so nameščene v osemnajstih evropskih državah. Foto: Audi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin