SiolNET. Avtomoto Novice
9

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spektakularna nesreča tesle S: električni avtomobili z učinkovitejšimi zmečkljivimi conami za obrambo potniške kabine?

9

termometer

Tesla S - nesreča v Nemčiji
Foto: Merkur.de

Mladi, 18-letni voznik je Nemčiji v Pullachu svoje štiri prijatelje povabil na vožnjo z očetovim električnim avtomobilom tesla S. Mladenič je prijateljem očitno želel prikazati "sunek" električnega pogona in v zavoju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad avtomobilom. Je ojačena konstrukcija električnega avtomobila rešila pet mladih življenj?

25-metrski polet na polje

Mladi voznik je resno pretiraval z galopom električne "konjenice", da je težak električni avtomobil s precej nizko postavljenim težiščem spravil v zrak. V poročilu o nesreči je navedeno, da je zaradi resnosti poškodb posredoval helikopter, a nihče izmed potnikov naj ne bi bil v smrtni nevarnosti. foto: Merkur.de Mladi voznik je resno pretiraval z galopom električne "konjenice", da je težak električni avtomobil s precej nizko postavljenim težiščem spravil v zrak. V poročilu o nesreči je navedeno, da je zaradi resnosti poškodb posredoval helikopter, a nihče izmed potnikov naj ne bi bil v smrtni nevarnosti. foto: Merkur.de Foto: Merkur.de

Nemški lokalni časnik Merkur navaja, da je avtomobil poletel 25 metrov daleč in povsem uničen končal na polju. Vseh pet najstnikov naj bi še pred prihodom reševalcev zlezlo iz razbitine. Pri tem se postavlja vprašanje, ali so prav večje oziroma učinkovitejše deformacijske cone rešile pet mladih življenj.

Električni avtomobili naj bi bili zaradi manjšega in lažjega motorja ter ojačene karoserije, pa tudi zaradi dodatne teže in zaščite baterij, konstrukcijsko bolj prepričljivi in posledično varnejši od avtomobilov klasične zasnove. Manjši motor oziroma več prostora spredaj inženirjem dopušča vgradnjo večjih in učinkovitejših deformacijskih con, ki zmorejo stran od potniške kabine usmeriti in s svojo deformacijo absorbirati več uničujoče energije ob trku.

Foto: Merkur.de Foto: Merkur.de Foto: Merkur.de

Specializirani spletni portal za električno mobilnost Electrek v komentarju nesreče navaja, da fotografije dovolj zgovorno kažejo, kako učinkovite so bile deformacijske cone v sprednjem delu karoserije. Pri tem izpostavljajo, da bi bil ob velikem motorju klasičnega avtomobila pritisk sil na potniško kabino bolj uničujoč, in poudarjajo, da ima električni avtomobil ob odsotnosti velikega in težkega pogonskega motorja več prostora za velike deformacijske cone.

Učinkovito zgradbo tesle izpostavil tudi Andrej Pečjak

Učinkovitost zasnove tesle S je nedavno za Siol.net pokomentiral tudi slovenski strokovnjak za električno mobilnost Andrej Pečjak, ki je sodeloval pri tehnični obdukciji v nesreči poškodovane tesle S. To je njegov nemški poslovni partner kupil v ZDA. Pečjak pravi, da je celotna zasnova avtomobila zelo preprosta in učinkovita, varnostne elemente pa ima točno tam, kjer jih potrebuje.

Vlogo vgrajenih deformacijskih con v modelu tesla S je že pred časom na slikovit način opisal Elon Musk: "Gre za podoben način kot pri skakanju v vodo z visoke odskočne deske. Za uspešen skok potrebuješ globok bazen, ki na dnu nima kamenja." Vlogo vgrajenih deformacijskih con v modelu tesla S je že pred časom na slikovit način opisal Elon Musk: "Gre za podoben način kot pri skakanju v vodo z visoke odskočne deske. Za uspešen skok potrebuješ globok bazen, ki na dnu nima kamenja." Foto: Reuters

Tesla S je na varnostnih testih dobila pet zvezdic, a ne brez težav

Varnostni test EuroNCAP tesla S 5 zvezdic Foto: EuroNCAP

Spomnimo, da so teslo S novembra 2014 ocenili tudi na varnostnih testih evropske agencije Euro NCAP, kjer je avtomobil osvojil vseh pet zvezdic. Dinamični testi tega velikega in težkega električnega avtomobila so mu maksimalno število točk prinesli pri zaščiti otrok, pri agenciji EuroNCAP pa so opozorili še na dobro zaščito voznikovih in sovoznikovih kolen.

Trenutno še vedno eden najbolj zaželenih električnih avtomobil na svetu, Teslin model S, je s svojo stabilno karoserijo pri čelnem trku na testu Euro NCPA dokazal dobro zaščito vseh delov telesa pri odraslih potnikih, razen sovoznikove glave. Težava je nastala pri delovanju sovoznikove zračne blazine.

Kinematična analiza lutke je pokazala na rahel dotik glave z dnom armaturne plošče kljub aktivirani zračni blazini. Tveganje za resno poškodbo glave naj bi bilo neznatno, saj so izračuni obremenitev pokazali, da gre za precej nizke, mejne vrednosti.

Tesla S se je izkazala z dobro zaščito tudi pri bočnem trku, kjer je osvojila vse mogoče točke pri zaščiti odraslih potnikov. Pri tem je dobro ščitila vse dele njihovih teles. Testi so pokazali še dobro zaščito vratu potnikov v obeh sedežnih vrstah pri naletu od zadaj. Tesla S se je izkazala z dobro zaščito tudi pri bočnem trku, kjer je osvojila vse mogoče točke pri zaščiti odraslih potnikov. Pri tem je dobro ščitila vse dele njihovih teles. Testi so pokazali še dobro zaščito vratu potnikov v obeh sedežnih vrstah pri naletu od zadaj. Foto: EuroNCAP

Rezultati varnostnih testov Euro NCAP: Tesla S

Leto preizkusa: skupna ocena: Varnost odraslih potnikov: Varnost otrok: Zaščita pešcev: Varnostni asistenčni sistemi
2014 5 zvezdic 82 % 77 % 66 % 71 %

[video: 58299 / Varnostni test EuroNCAP tesla S 5 zvezdic]

Varnostni test EuroNCAP tesla S 5 zvezdic

Tesla Motors je komisiji Euro NCAP v Bruselj sporočil, da gre pri testnem avtomobilu za že odpravljeno programsko napako delovanja zračne blazine, zaradi katere se je ta ob proženju napolnila s prenizkim tlakom, zato je mogoče, da se je potnik z glavo dotaknil armaturne plošče. Pri Tesli so poudarili, da nihče izmed njihovih kupcev ni dobil avtomobila s tovrstno zračno blazino, saj so programsko napako v umerjanju delovanja zračne blazine odkrili in odpravili že pred izdobavo avtomobilov. Tesla Motors je komisiji Euro NCAP v Bruselj sporočil, da gre pri testnem avtomobilu za že odpravljeno programsko napako delovanja zračne blazine, zaradi katere se je ta ob proženju napolnila s prenizkim tlakom, zato je mogoče, da se je potnik z glavo dotaknil armaturne plošče. Pri Tesli so poudarili, da nihče izmed njihovih kupcev ni dobil avtomobila s tovrstno zračno blazino, saj so programsko napako v umerjanju delovanja zračne blazine odkrili in odpravili že pred izdobavo avtomobilov. Foto: EuroNCAP

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin