Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nissan Toyota

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 11.42

8 let

Slovensko znanje trka na vrata japonskih velikanov Toyote in Nissana

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski avtomobilski grozd se na pomembno misijo na Japonsko podaja v elitni postavi. Naše najboljše razvojne dobavitelje Hidrio, Cimos, Letriko ... pričakujejo tudi v velikih Toyoti in Nissanu.

Pomemben strateški cilj so japonski proizvajalci, ki imajo svoje tovarne v Evropi

Sedem slovenskih podjetij, priznanih razvojnih dobaviteljev, se bo letos ponovno udeležilo mednarodnega sejma dobaviteljev avtomobilske industrije Automotive Engineering Exposition, ki bo ta teden v japonskem mestu Yokohama.

Japonski trg seveda predstavlja odlično priložnost in hkrati pomemben cilj v okviru poslovne strategije Slovenskega avtomobilskega grozda ACS. Slovenska podjetja še posebej zanimajo možnosti za sodelovanje z japonskimi proizvajalci vozil, ki imajo svoje proizvodne obrate na območju Evropske unije.

Nissan jim odpira vrata tovarne

V Yokohami se bodo na skupnem sejemskem nastopu tako predstavili Cimos, Hidria AET, Letrika, Boxmark leathers, Filc, Oprema Ravne in SES Lighting. To pomembno misijo organizira javna agencija za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija v sodelovanju s Slovenskim avtomobilskim grozdom ACS.

12-članska slovenska delegacija bo v okviru misije v deželo vzhajajočega sonca, ki predstavlja enega ključnih globalnih motorjev razvoja visoke tehnologije, obiskala tudi Nissanovo tovarno, Toyotin muzej ter sedež japonskega združenja proizvajalcev vozil JAMA in japonskega združenja avtomobilskih dobaviteljev JAPIA.

Slovenci v družbi najboljših, pomembna bo tudi konferenca o tehnologiji električnih vozil

Sejem Automotive Engineering Exposition je mednarodni sejem dobaviteljev avtomobilske industrije z glavnim poudarkom na proizvodih, naprednih tehnologijah in materialih, predvsem pa priložnost za sodelovanje z japonskimi proizvajalci vozil ter avtomobilskimi dobavitelji z vsega sveta.

Na letošnjem sejmu se bo predstavilo več kot 400 razstavljavcev, pričakujejo pa prek 75 tisoč obiskovalcev. Vzporedno s sejmom bo potekala tudi mednarodna konferenca o tehnologiji električnih vozil in električnih avtomobilskih komponent, imenovana EVTeC 2014 & APE Japan 2014.

Ne spreglejte