Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 7. 2018,
7.14

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

golf škoda

Petek, 13. 7. 2018, 7.14

5 let, 9 mesecev

Škodi je dovolj, izdelati hočejo češkega golfa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Škoda ima za prihodnjo generacijo družinskega rapida pripravljene velike spremembe, saj naj bi model dobil novo ime in se bolj neposredno zoperstavil volkswagen golfu.

Rapid bo dobil novo ime in spremenjen dizajn. Odkrito bo meril na kupce volkswagen golfa, z njim pa želijo pri Škodi podvojiti prodajo v primerjavi z aktualnim modelom. | Foto: Aleš Črnivec Rapid bo dobil novo ime in spremenjen dizajn. Odkrito bo meril na kupce volkswagen golfa, z njim pa želijo pri Škodi podvojiti prodajo v primerjavi z aktualnim modelom. Foto: Aleš Črnivec

S prihodom novega modela želijo podvojiti prodajo

Kot je zatrdil vodja prodaje in marketinga Alain Favey, bo novi rapid, ki bo pripravljen na razkritje prihodnje leto, nosil drugačno ime, radikalno bo tehnološko posodobljen in bo nosil povsem spremenjen dizajn. ''Kako naj to povem? Naša navzočnost v tem segmentu je slaba. S trenutnim rapidom spaceback nam ni uspelo prepričati ljudi, da smo kredibilen tekmec v tem segmentu,'' je za Autocar dejal Favey.

Pri Škodi so optimistični in upajo, da bo spremenjeni rapid prodajna uspešnica in bo prinesel še enkrat višje prodajne številke. Lani so Čehi v Evropi prodali 66.512 rapidov.

Škoda Karoq prva vožnja
Avtomoto Škoda karoq - češki ''indijanec'' po meri družinskega kupca #foto #video
Škoda Fabia
Avtomoto Škoda fabia: Od zdaj le še bencinski motorji #foto
škoda octavia
Avtomoto Stara škoda kot posmeh dvomljivcem v dizel

Povsem drugačen kot octavia

''Novi rapid ne bo na voljo kot karavan, čeprav ima karavanska octavia velik prodajni delež znotraj octavie,'' je še povedal Favey. Prav tako je potrdil, da bo zunanji videz precej drugačen od octavijinega. Nemogoče bo zamešati novi rapid in octavio, saj bosta povsem drugačna.

Novi model si bo arhitekturo MQB A0 sposodil pri skupini Volkswagen oziroma bo imel enako osnovo kot seat ibiza, volkswagen T-Roc, polo, arona in še nekateri drugi modeli. Prav tako bo podobna motorna paleta, poleg litrskih trivaljnikov bo na voljo še novi 1,5-litrski štirivaljnik in 1,6-litrski dizelski agregat.

Pomembna novost novega rapida bo tudi večopravilna enota, ki bo povsem drugačna in prvič uporabljena v katerikoli škodi. Pozneje se bo ta sistem razširil še na druge modele češkega proizvajalca.

Ne spreglejte