Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2019,
13.11

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Natisni članek

Škoda Octavia Škoda

Torek, 29. 10. 2019, 13.11

4 leta, 5 mesecev

Škoda octavia: prvi vpogled v novo generacijo

Škoda razkriva: znane podrobnosti nove octavie #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Škoda bo sprva javnosti 11. novembra pokazala karavansko izvedbo svojega najbolje prodajanega modela. Limuzinska octavia bo razkrita nekaj tednov pozneje, prihodnje leto pa se bosta družini pridružila še športni RS in terenska različica scout.

Nova octavia bo v karavanski izvedbi od predhodnice daljša za 22 milimetrov. | Foto: Škoda Nova octavia bo v karavanski izvedbi od predhodnice daljša za 22 milimetrov. Foto: Škoda

Četrta generacija bo še večja

Kot so že uradno razkrili Čehi, bo četrta generacija octavie combi od predhodnice daljša za 22 milimetrov (4.689 mm) in 15 Prtljažni prostor je večji za 30 litrov in ima pri karavanu 640 litrov in pri limuzini 600 litrov prostornine. | Foto: Škoda Prtljažni prostor je večji za 30 litrov in ima pri karavanu 640 litrov in pri limuzini 600 litrov prostornine. Foto: Škoda milimetrov širša (1.829 mm). Limuzina bo dolga 4.689 (19 mm več) in široka 1.829 mm (15 mm več). Medosna razdalja bo merila 2.686 milimetrov, kar bo dovolj za 78 milimetrov več prostora za kolena potnikov na zadnji klopi. Prtljažni prostor bo imel v limuzini 600 litrov oziroma pri karavanu kar 640 litrov.

Zunanjost bodo oplemenitili opcijski matrični žarometi LED, zadnji žarometi LED in dinamični smerniki. Kot smo že pisali, se poslavljajo deljeni sprednji žarometi, zunanji videz pa bo drugačen tudi zaradi večje maske hladilnika, spremenjenega odbijača in nekoliko bolj športne silhuete.

Notranjost bo podobna golfovi

Zasnova potniške kabine naj bi bila zelo podobna golfovi, zato bo na armaturni plošči 10-palčna večopravilna enota, ki ji bodo družbo delali še 10-palčni digitalni merilniki. Na seznamu dodatne opreme bo tudi projicirni zaslon, bolj udobni sedeži pa bodo lahko opremljeni še z masažnimi funkcijami.

Avtomoto Nova škoda octavia: slovo kontroverznih žarometov #foto

Poudarek na blagih hibridih

Poleg običajnih bencinskih in dizelskih motorjev bodo motorno paleto sestavljali še blagi in priključni hibridi. Octavia iV s pogonom priključnega hibrida bo imela vgrajen 1,4-litrski bencinski motor TSI in elektromotor. Na voljo bo v dveh močeh s 150 ali 180 kilovati sistemske moči. Litrski TSI z 81 in 1,5-litrski TSI s 110 kilovati bosta na voljo tudi kot blaga hibrida z 48-voltno elektro napeljavo.

Ne spreglejte