SiolNET. Avtomoto Novice
6,98

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Nova škoda octavia: slovo kontroverznih žarometov #foto

6,98

termometer

Škoda je s prvimi uradnimi skicami napovedala novo generacijo octavie. Iz njih je vidno slovo zdajšnjih precej kontroverznih žarometov.   

Škoda octavia Foto: Škoda

Škoda superb plugin Avtomoto "Prepovedano" vprašanje: kaj pa nova VW golf in škoda octavia? #foto

Octavia je za Škodo eden najpomembnejših avtomobilov in zato je tudi niso razkrili na septembrskem salonu v Frankfurtu. Podobno kot Volkswagen z golfom jo bodo namreč Čehi (predvidoma novembra) razkrili na posebnem dogodku.

Nič več deljenih žarometov

Skica je sicer le pogojno uporabna, saj precej napihuje posamezne dele avtomobila. Vidne pa so dokaj ostre in dinamične linije, skica napoveduje tudi precej kupejevsko izvedbo strehe. Toda to vendarle ne bo manjši volkswagen arteon, saj so fotografije zamaskiranih vozil med testiranji octavie napovedovale precej konservativnejšo obliko.

Octavio bodo sicer izdelali na platformi MQB, gene pa si bo delila z novim golfom, seat leonom in audijem A3. Med pogoni lahko pričakujemo tudi priključno-hibridnega.

Prek skic pa lahko napovemo slovo sprednjih deljenih žarometov, ki jih je octavia dobila ob zadnji prenovi.    

Škoda octavia Foto: Škoda

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • jugda / 18.10.2019. ob 06:36 +2 0

  Žarometi so sporni in dvomljivi? Zakaj? Novinar naj se raje drži slovenščine brez uporabe tujk, ki jih ne razume. Bo izpadlo bistveno bolje. Sedaj pa izgleda res butasto.

  +2 0
 • igor.hauptman@sz-zgp.si / 17.10.2019. ob 14:12 +6 - 4

  In kaj je tako kontroverznega na deljenih žarometih. Je bila vsaj razpoznavna glede na nekatere druge tudi bolj prestižne znamke pri katerih so izvedbe sprednjih delov posameznih modelov razen velikosti praktično identične in dolgočasne. Zaradi mogočih očitkov o pristranskosti izjavljam, da sem lastnik Škode Octavie z deljenimi žarometi.

  +6 - 4
 • modrooki / 19.10.2019. ob 17:33 +1 0

  A bomo kdaj doživeli tudi slovo 'kontroverznih' novinarjev, ki v clickbait naslove tlačijo trapaste izjave.

  +1 0
delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin