Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
26. 1. 2017,
10.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,05

1

Natisni članek

kodiaq Škoda

Četrtek, 26. 1. 2017, 10.01

6 let, 6 mesecev

Škoda kodiaq scout – češki robustnež, ki štirikolesni pogon zagotavlja serijsko

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,05

1

Škoda kodiaq scout | Foto Škoda

Foto: Škoda

To je Škodin novi športni terenec kodiaq v robustnejši preobleki scout. Štirikolesni pogon je serijski, prav tako barvni dodatki, strešni nosilci ter dodatna zaščita podvozja za robustnejši videz in večjo zanesljivost zunaj urejenih cest. Kodiaq bo s to opremo na voljo z dvema bencinskima in enim dizelskim motorjem.

Škoda bo svojo še robustnejšo različico novega kodiaqa – svoj prvi veliki športni terenec so predstavili že lani, na trg pa prihaja letos spomladi – predstavila marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. Oprema scout je tako kot pri preostalih Škodinih modelih namenjena večji zaščiti med vožnjo zunaj asfaltnih cest in tudi robustnejšemu videzu avtomobila.

Kodiaq nadaljuje tradicijo različic scout, ki so robustnejše

Športni terenec iz Mlade Boleslave, ki je dolg 4,7 metra in 19,4 centimetra oddaljen od tal, bo serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom. Sestavni del opreme scout so barvni dodatki v sivi barvi, ki jih najdemo okrog maske motorja, ob stranskih oknih ter na sprednji in zadnji zaščiti pod vozilom. Kodiaq scout bo imel tudi serijsko zatemnjena zadnje in stranska zadnja stekla, serijsko pa bo opremljen tudi z 19-palčnimi kolesi.

Škoda za notranjost kodiaqa scout obljublja višjo raven opreme. | Foto: Škoda Škoda za notranjost kodiaqa scout obljublja višjo raven opreme. Foto: Škoda

Prilagajanje elektronike za vožnjo po zahtevnejšem terenu

Sestavni del kodiaqa scout bosta seveda program off-road assist ter paket rough-road, ki prinaša vse potrebne zaščite podvozja motorja, menjalnika in vseh preostalih napeljav. Vstopni kot pri terenski vožnji znaša 22 oziroma 23,1 stopinje, avtomobil pa lahko pelje po terenu s stranskim naklonom 19,7 stopinje. Program za vožnjo po terenu prilagodi delovanje sistema ABS (dopušča rahlo blokiranje koles), stopalka za plin se odziva počasneje, hitreje deluje elektronski diferencial in podobno. Kodiaq ima na voljo tudi sistema za speljevanje v klancu in nadzorovano spuščanje (hill descent control).

Moč motorjev od 110 do 140 kilovatov

Avtomobil bo opremljen tudi s sprednjimi in zadnjimi parkirnimi senzorji. Za lažjo vožnjo zunaj urejenih cest ima voznik na voljo tudi kamero s 180-stopinjskim pogledom okrog vozila.

Škoda kodiaq scout bo na voljo z dvema bencinskima in dizelskim motorjem. To sta bencinski 1,4-litrski (110 kilovatov) in dvolitrski motor TSI (132 kilovatov), dizelsko ponudbo pa predstavlja dvolitrski motor TDI (110 ali 140 kilovatov).

Ne spreglejte