Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
10.11

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Mate Rimac Rimac Automobili

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 10.11

5 let, 10 mesecev

Rimac brez naslova svetovni podjetnik leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Hrvaški vizionar elektromobilnosti Mate Rimac je bil eden od 56 kandidatov za prestižno priznanje podjetnik leta, ki ga podeljuje svetovalna hiša Ernst & Young. Na koncu so se odločili za Rubensa Menina, lastnika brazilske gradbene družbe MRV, ki gradi stanovanja za Brazilce z majhnim prihodkom.

Na letošnjem avto salonu v Ženevi je Rimac Automobili predstavil svoj drugi električni model. | Foto: GIMS Na letošnjem avto salonu v Ženevi je Rimac Automobili predstavil svoj drugi električni model. Foto: GIMS

Avtomoto Hrvaški Rimac napovedal izjemen superšportni avto #video

Avtomoto Hrvaški Rimac v treh tednih razprodal vse superšportnike

Zakaj je gradbenik premagal revolucionarja elektromobilnosti?

Menin je prvi dobitnik te nagrade iz Latinske Amerike. 62-letni podjetnik se s podjetništvom ukvarja vse od leta 1979, njegovo podjetje ima 24 tisoč zaposlenih in je do zdaj zgradil približno 320 tisoč stanovanj in hiš za tiste prebivalce, ki so ekonomsko v slabšem položaju. Samo lani je njegova organizacija zaslužila milijardo in 440 milijonov dolarjev, od tega so leto končali s 197 milijoni čistega zaslužka.

Sodniki so Menina nagradili zaradi odlične vizije in izrednega primera ravnotežja med podjetniškim in socialnim entuziazmom ter izražanjem resnične želje po spremembi sveta. Brazilec je razvil nov koncept gradnje, saj lahko v desetih dneh zgradi zgradbo s šestnajstimi stanovanji v štirih nadstropjih.

Izbor Ernst & Young poteka že 18 let. Prvi dobitnik nagrade podjetnik leta je postal Paolo della Porta, lastnik podjetja Saes Getters, ki je patentiralo tehnologijo za daljšo življenjsko dobo zaslonov za televizije in računalnike. Edina ženska, ki je do zdaj dobila nagrado za podjetnico leta, je bila Olivia Lum, ustanoviteljica singapurskega podjetja Hyflux, kjer so razvili najnovejšo tehnologijo za razsoljevanje.
Avtomoto Tehnični partner Aston Martina tudi hrvaški Rimac Automobili

Brez nagrade, a s pomembno publiciteto

Ernst & Young nagrade najboljšim podjetnikom leta podeli v medenem središču Monte Carlu, kjer je še pred izborom med kandidati možna interakcija, promocija in pojavljanje v medijih. Mate Rimac je resda ostal praznih rok, vendar je opravil nekaj pomembnih in vidnih intervjujev. Poleg intervjuja za Financial Times je opravil pogovor za ameriško televizijsko postajo CNBC.

Ne spreglejte