Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
16. 2. 2017,
11.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Rimac Automobili Aston Martin

Četrtek, 16. 2. 2017, 11.44

6 let, 6 mesecev

Tehnični partner Aston Martina tudi hrvaški Rimac Automobili

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Hrvaški Rimac Automobili  bodo razvili lahki hibridni sistem za napovedani superšportnik, ki ga izdelujeta Aston Martin in tehnični del Red Bullove ekipe formule ena.

Aston Martin in Red Bull Racing bosta ta avtomobil presežkov v serijski obliki predstavila leta 2019. | Foto: Aston Martin Aston Martin in Red Bull Racing bosta ta avtomobil presežkov v serijski obliki predstavila leta 2019. Foto: Aston Martin

Za cestno uporabo jih bodo izdelali le 150

Aston Martin bo leta 2019 izdelal prve primerke svojega serijskega hiperšportnika z zdajšnjim imenom RB-001. Izdelali jih bodo največ 150, tem pa bodo dodali 25 avtomobilov v posebni različici zgolj za uporabo na dirkališčih. Britanci torej pripravljajo tehnološki presežek avtomobila, ki bo služil tudi gradnji znamke in bo v tehničnem smislu njihovo ponujal vse njihovo najboljše znanje.

"Razvoj takega superšportnega avtomobila je kot razvoj dirkalnika F1. To je ekipno delo vseh partnerjev," pravi Adrian Newey, vodja Red Bull Racinga. | Foto: Aston Martin "Razvoj takega superšportnega avtomobila je kot razvoj dirkalnika F1. To je ekipno delo vseh partnerjev," pravi Adrian Newey, vodja Red Bull Racinga. Foto: Aston Martin

Hrvati bodo izdelali lahki hibridni pogon

Pri Aston Martinu so predstavili nekatere tehnične partnerje, ki jim bodo pomagali razviti ta avtomobil. Glavni partner je tehnološki oddelek Red Bull Racinga v F1, ki ga vodi znani konstruktor iz formule ena Adrian Newey. Motor bodo pripravili pri angleškem Cosworthu, kjer so se odločili za 6,5-litrski atmosferski motor V12.

Sedemstopenjski menjalnik z obvolanskimi ročicami bodo zagotovili pri Ricardu, dodatni lahki hibridni sistem pa bo za avtomobil razvilo hrvaško podjetje Rimac Automobili. Ti so v preteklosti že bili partner Koenigsegga, svoje tehnološko znanje pri razvoju električnih in hibridnih pogonov pa so prikazali predvsem s svojim električnim superšportnikom concept one ter električnim dirkalnikom za ameriško gorsko dirko Pike's Peak.

Ne spreglejte