Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
22. 4. 2014,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Renault Brazilija

Torek, 22. 4. 2014, 19.16

8 let

Renault vlaga v svoje južnoameriške proizvodne zmogljivosti

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Carlos Ghosn, prvi mož Renaulta, je predstavil novi naložbeni načrt za Brazilijo. V naslednji petih letih bodo 500 milijonov realov (162 milijonov evrov) vložili v proizvodnjo tovarne Curitiba.

Brazilija je za Renault drugo najpomembnejše tržišče

Poleg naložbe v tovarno novih modelov pa namerava francoski avtomobilski velikan še dodatnih 240 milijonov realov (78 milijonov evrov) investirati v postavitev novega logističnega centra za učinkovitejšo mrežo koncesij v Braziliji in drugih državah Južne Amerike.

"Od leta 2011 Brazilija predstavlja drugo najpomembnejše tržišče za Renault, takoj za Francijo, in ima tako posebno mesto v strategiji za mednarodno širitev skupine," je napovedano širitev komentiral Carlos Ghosn in dodal: "Ker je bil prejšnji naložbeni načrt okronan z uspehom, je ambicija Renault Brazilija še povečati svoj tržni delež v tej državi."

Novi logistični center bo pokrival kar 13 trgov

Renault bo novi logistični center zgradil v mestu Quatro Barras – Etat de Paraná. Ta naj bi bil končan že v drugi polovici prihodnjega leta. Za center je predvidena naložba v višini 240 milijonov realov (78 milijonov evrov) v naslednjih desetih letih. Odprtih bo 250 novih delovnih mest, količine oziroma dejavnost pa bodo ustrezale 120 tovornim vozilom dnevno.

Poleg pokrivanja logističnih potreb po delih in sestavnih delih za mrežo koncesionarjev Renault v Braziliji bo ta logistični center dobavljal tudi za koncesionarje v naslednjih državah: Argentina, Čile, Kolumbija, Mehika, Paragvaj, Peru, Urugvaj, Venezuela, Srednja Amerika, Južna Afrika in Francija.

Renault v Brazilijo že investiral 485 milijonov evrov

Prejšnji naložbeni načrt v višini 1,5 milijarde realov (485 milijonov evrov) je Renaultu omogočil utrditev strategije v tej pomembni južnoameriški državi. S to že izvedeno naložbo so Francozi dosegli večje proizvodne zmogljivosti v tovarni Curitiba v industrijskem kompleksu Ayrton Senna. V njej so letno proizvodno vozil dvignili z 280 tisoč na 380 tisoč vozil. Obnovili so modelno paleto in jo leta 2013 dopolnili z dvema novima modeloma, masterjem in loganom.

Poleg tega pa so razširili tudi mrežo uradnih prodajalcev. Novih sto prodajnih mest pomeni, da ima Renault zdaj v Braziliji skupaj že 275 uradnih prodajno-servisnih mest.

Ne spreglejte