Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 11. 2014,
15.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Renault Tovorni Avtomoto

Sreda, 19. 11. 2014, 15.03

8 let

Renault trafic na slovenskih cestah z novo obliko za staro slavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi renault trafic je od predhodnika 21 centimetrov daljši, 1,6-litrski motorji v povprečju na sto kilometrov porabijo en liter manj goriva, furgon pa po novem sprejme tri evropalete.

Dobro izkoriščene oblikovalske možnosti

Čeprav je izdelava vpadljivega vozila za prevoz tovora vse prej kot lahka naloga zaradi primarnih zahtev po prostorski izkoriščenosti izdelka, so bili oblikovalci uspešni. Še dodatno so zadeli z bambusovim odtenkom zelene barve. Avtomobilske oblikovalske roke smo že omenjali med prvo vožnjo na Danskem, pa tudi v Ljubljani med predstavitvijo opla vivaro, ki je nastajal skupaj s traficom.

Oba druži položnejši naklon vetrobranskega stekla in pokrova motorja, kar naj bi bilo prijaznejše do pešcev. No, vozniki pa naj vseeno ne pričakujejo nikakršnih povratnih prijaznosti morebitno povoženih pešcev. Sicer pa se trafic in vivaro razlikujeta od svojih motornih pokrovov navzdol, se pravi na maski in pri oblikovanju spodnjega dela odbijača z lučmi za meglo.

Prilagodljivost v kabini in tovornem prostoru

Za 21 centimetrov daljšemu traficu so s premikom predelne stene nazaj odščipnili tri centimetre tovornega prostora in tako namenili posadki več udobja. Sedeži so slabe štiri centimetre nižji, kar naj bi ustvarjalo bolj enoprostorske vozniške občutke.

Pisarniško okolje in štirinajst skupno 90-litrskih odlagalnih mest smo že opisovali, prav tako tudi tovarniške možnosti za nameščanje različno oblikovanih in razsežnih predmetov. Ponovimo še možnost namestitve treh evropalet in vgradnje rabljene opreme iz vozil prejšnje generacije, kar so nam povedali tudi med predstavitvijo vivara.

Cene z DDV ali brez ...

Gre seveda za lastništvo fizičnih ali pravnih oseb. Cene z DDV, ki smo jih dodali v tabeli z motornimi različicami, so uradne, kar pa ne pomeni, da so zabetonirane.

Ob prihodu na slovenski trg je za podjetja najcenejši trafic na voljo za 14.300 evrov, pri čemer gre za ceno brez DDV in z 11-odstotnim popustom. Enako kot pri vozilih drugih znamk gospodarskih vozilih velja, da veliki kupci dosegajo večje popuste.

Ne spreglejte