Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
9. 7. 2013,
12.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Renault Družinski Avtomoto Tovorni Avtomoto

Torek, 9. 7. 2013, 12.44

8 let

Renault kangoo: razdelili si ga bodo družine in obrtniki

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prenovljeni kangoo v Slovenijo prihaja z osmimi dostavnimi in eno potniško različico. Družine in obrtniki naj bi si ga razdelili v enakem razmerju. Na voljo so trije dizelski in en bencinski motor.

Bo kangoo varnostno uspešnejši od citana?

Renault se s svojim priljubljenim potniško-tovornim dostavnikom, ki v Evropi v neposredni konkurenci ohranja prvo mesto, podaja novim izzivom naproti tudi v Sloveniji. Zaradi neposrečenega varnostnega testa mercedes-benz citana, ki je nastal na kangoojevi osnovi in ga izdelujejo v isti tovarni v Franciji, je kangoo potreboval zunanjo in notranjo osvežitev.

Prevzel je aktualno Renaultovo identiteto

Kangoo je povzel oblikovalsko usmeritev clia in captura. Dobil je povsem nov sprednji del (oblika žarometov, maska in pokrov motorja), manjši in zato bolj aerodinamični stranski ogledali ter drugačno razporeditev luči na zadku vozila. Tudi kangoo tako predstavlja aktualno Renaultovo identiteto.

Enako velja za notranjost vozila. Volanski obroč je prišel iz scenica, videz armaturne plošče in sredinske konzole, kjer je mogoče za doplačilo dobiti tudi zaslon na dotik s sistemom R-link, je prav tako v skladu z novimi renaulti.

Kangoo je vsestranski: osem dostavnih, ena osebna različica

Kangoo ostaja vsestranski. Čeprav v Slovenijo električna različica Z.E. ne bo zapeljala, dokler električne mobilnosti ne bo zagotavljala ustrezna infrastruktura, bo kangoo pri nas na voljo v potniški in dostavni različici. Med dostavnimi bo kar osem različic, ki bodo imele prostornino tovornega prostora od 2,3 do 4,6 kubičnega metra. Najdaljši kangoo maxi je dolg 4,66 metra.

Dostavni kangoo ima spredaj tri sedeže. Sredinskega je mogoče zložiti v ravno mizo, pod njim pa je še dodatna odlagalna površina. V ravno dno je mogoče zložiti tudi zadnje sedeže in tako s kangoojem voziti predmete do dolžine 2,88 metra.

Dostavno vozilo se deli na grand kangooja, maxi kangooja, expressa in compacta. Prvič bo v ponudbi tudi paket extreme, ki je namenjen vožnji zunaj urejenih cestišč. Ta ima tudi sistem za speljevanje v klancu in sistem extended grip za elektronsko razporejanje zavorne sile in navora na spolzkih podlagah.

Trije dizelski, en bencinski motor

Renault bo kangooja v Sloveniji ponudil s tremi dizelskimi in enim bencinskim motorjem. Dizelsko ponudbo sestavljajo motorji dCi75, dCi90 in dCi110, ki imajo od 55 do 80 kilovatov in tovarniško porabo pod petimi litri na sto prevoženih kilometrov. Bencinska izbira je trenutno še 1,6-litrski motor 16, ki pa ga bo kmalu zamenjal modernejši motor TCE 115 iz capturja.

Ne spreglejte