SiolNET. Avtomoto Novice
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen ID.3 in Euro NCAP

Razbili novega VW: je platforma dovolj varna? #video

0,75

termometer

Novi električni volkswagen ID.3 je dobil pet zvezdic na varnostnem testiranju organizacije Euro NCAP, kar je tudi dobra novica za vse druge (obstoječe in šele načrtovane) koncernske avtomobile z električne platforme MEB.

Pri Euro NCAP so zapisali, da se je Volkswagnov ID.3 dobro obnesel v vseh ocenjevalnih kategorijah. Za zaščito odraslih potnikov je dobil 87 odstotkov, pri zaščiti otrok 89 odstotkov, pri zaščiti ranljivih udeležencev prometa 71 odstotkov in pri asistenčnih sistemih 88 odstotkov mogočih točk.

Volkswagen ID 3 Avtomoto Izpolni visoka pričakovanja? Razkrivamo pluse in minuse. #video

Volkswagen ID.3 Euro NCAP Foto: EuroNCAP Kako varen je v primerjavi s klasičnim golfom in električno teslo model 3?

ID.3 kot prvi Volkswagnov avtomobil prihaja z namensko razvite električne platforme MEB. Kljub temu primerjava z varnostno oceno golfa: ta je dobil nekoliko boljšo oceno pri zaščiti odraslih potnikov in ranljivih udeležencev prometa, se je pa precej slabše odrezal pri varnostno-asistenčnih sistemih. Pri zaščiti otrok je dobil enako oceno kot ID.3.

V primerjavi s teslo model 3 (test z letnico 2019) je dobil ID.3 boljšo oceno pri zaščiti otrok in ranljivih udeležencih prometa, slabšo pa pri zaščiti odraslih potnikov (tesla 96 %). Teslin električni avtomobil je s strani Euro NCAP dobil še posebej visoko oceno pri varnostno-asistenčnih sistemih (94 %).

Volkswagen ID.3 Euro NCAP Foto: EuroNCAP

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin