Prihodnost Alfe Romeo: pod vprašajem modela mito in giulietta?

Alfa Romeo v bližnji prihodnosti ne bo obnovila modelov mito in giulietta, saj bo raje osredotočena na globalni kot pa le evropski trg. Modeloma giulia in stelvio bo sledil še en športni terenec.

Alfa Romeo ni sprejela odločitve o prihodnosti modela giullieta. Alfa Romeo ni sprejela odločitve o prihodnosti modela giullieta. Foto: Ciril Komotar

Brez odločitve, ali bo novi SUV večji ali manjši od stelvia

Vodstvo Alfe Romeo je na avtomobilskem salonu v Ženevi priznalo, da je bila napoved o šestih novih alfah nekoliko prehitra in da za zdaj načrtujejo le še en novi model. Italijani so predstavili novo giulio in prvega športnega terenca stelvia, naslednji novi model pa bo prav tako športni terenec, je za britanski Autocar v Ženevi povedal direktor znamke Reid Bigland. Za zdaj ni jasno, ali bo ta novi SUV malenkost večji ali manjši od stelvia.

"Zanimajo nas modeli, ki imajo velik potencial na globalnem trgu. Giulia in stelvio to prav gotovo sta, dodatni športni terenec prav tako," pravi Bigland, ki je v negotovo prihodnost postavil predvsem modela mito in giulietta.

Stelvio je prvi športni terenec Alfe Romeo. Stelvio je prvi športni terenec Alfe Romeo. Foto: Alfa Romeo

Osredotočenost na globalni trg postavlja pod vprašaj mita in giulietto

Oba sta osredotočena predvsem na Evropo in manj na globalni avtomobilski trg. Odločitve o njuni prihodnosti pri Alfi Romeo sicer še niso sprejeli, zagotovo pa jima v bližnji prihodnosti ne bodo namenili nove generacije. Po Biglandovih besedah je Evropa pomembna, a precej manj kot na primer Severna Amerika in Azija. Tam se prav kompaktni avtomobili, ki so priljubljeni v Evropi, prodajajo slabo.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano